АЕЕ је створен да се састане

<Х1> ЕСА је створена да задовољи посебне образовне потребе

<п> Специјализована образовна служба (ЕСА) је услуга која се нуди у школама како би се осигурало укључивање и приступ квалитетном образовању студената са посебним образовним потребама. Ова услуга се изводи у комплементарни или допунски начин за редовно школовање, настојање промовисања пуног развоја и учења ових ученика.

<Х2> Ко може примити ЕСА?

<п> ЕСА је намењена студентима са неком врстом инвалидитета, глобалног поремећаја у развоју, високим вештинама / надаристи или другим условима који захтевају специјализовану подршку за њихово укључивање и учење. Ови студенти могу бити уписани у редовне школе или специјализоване институције.

<Х3> Како АЕЕ ради?

<п> АЕЕ је организован према индивидуалним потребама сваког ученика. Изводе га специјализовани професионалци, као што су наставници специјалног образовања, психолози, говорни терапеути, између осталих, који развијају специфичне педагошке активности и стратегије за сваки случај.

<п> Сервис се може догодити у самој школи, на вишенаменским ресурсима или у другим просторима погодним за активности. ЕСА се може понудити појединачно или у групама, у складу са захтевима и могућностима сваког школског контекста.

<Х2> Предности АЕЕ

<п> АЕЕ доноси неколико користи студентима са посебним образовним потребама. Доприноси развоју когнитивних, социјалних, емоционалних и моторних вештина, промовисање аутономије и активног учешћа ових ученика у друштву.

<п> Поред тога, ЕСА такође пружа континуирано образовање наставника и других професионалаца који се баве знањем и инклузивним педагошким праксама.

<Х2> Законодавство о АЕЕ

<п> АЕЕ је загарантован законом у Бразилу. Национална политика специјалног образовања из перспективе инклузивног образовања, основана 2008. године, успоставља смернице и смернице за пружање ове услуге у школама.

<п> Поред тога, бразилски закон о укључивању особа са инвалидитетом (Закон бр. 13.146 / 2015) такође осигурава право на инклузивно образовање и АЕЕ, обезбеђивање једнаких могућности и потпуног развоја ученика са посебним образовним потребама. / П>

<Х2> Закључак

<п> ЕСА је важно средство за промовисање инклузије и једнаких могућности у образовању. Доприноси пуном развоју студената са посебним образовним потребама, осигуравајући да могу активно учествовати у друштву и остварити свој максимални потенцијал.

<п> Од суштинског је значаја да су професионалци школа и образовања спремни да понуде ЕСА правилно и ефикасно, чиме се обезбеђују увјерење и успех у образовању свих ученика.