Али добро што желим да радим да не радим

<Х1> Али добро желим да радим да не радим

<п> Колико пута долазимо на ситуације у којима знамо који је правилан став који треба узети, али из било којег разлога не можемо поступити у складу са нашим принципима? Као да постоји препрека између онога што знамо да будемо у праву и шта ми стварно радимо.

<Х2> Унутрашња борба између жеље и ради

<п> Ова унутрашња борба између жеље и ради је нешто што се сви суочавамо у неком тренутку у нашим животима. Можемо намеравати да помогнемо некоме, али завршимо пуштајући ову прилику да прође. Или можда намеравамо да усвојимо здравије навике, али и даље саботирамо штетне изборе.

<п> Ова контрадикција између онога што желимо да радимо и оно што заиста можемо да буде фрустрирајуће и чак обесхрабрујуће. Али важно је запамтити да смо људска бића и подлежемо неуспеху. Важно је препознати ове мане и тражити начине да их превазиђете.

<Х3> Идентификација препрека

<п> Да бисте превазишли ову контрадикцију између воље и учините, потребно је идентификовати препреке које нас спречава да делује у складу са нашим принципима. Можда утичу старе навике, страх од непознатог или чак недостатка поверења у себе.

<п> Начин да се идентификују ове препреке је да се одражава на наше акције и анализирамо ако су усклађене са нашим вредностима и циљевима. Такође је важно тражити самопоуздање и схватити какве су наше мотивације и страхови.

<стронг> Значај акције

<п> Једном када се идентификују препреке, време је да делује. Акција је основна за трансформацију наших намера у стварност. Нема смисла само да желите да учините добро, морате да практикујете у шта верујемо.

<п> начин олакшавање акције је постављање јасних и остваривих циљева. Дељењем наших циљева у мале кораке, лакше је предузети први корак и одржавати мотивацију на путу.

<Спан> Важност подршке

<п> Поред тога, важно је потражити подршку. Имати људе по нашој страни који деле исте вредности и циљеве могу нам помоћи да превазиђемо препреке и одржавамо фокус на оно што желимо да урадимо.

<О ол>
<ЛИ> Пронађите групу за подршку
<ЛИ> Поделите своје циљеве и изазове
<ЛИ> Потражите инспирацију са прича о успеху

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Препреке
<Хх> Стратегије за превазилажење


<тди>
<Тр>
<ТД> Старе навике
<ТД> Замените штетне навике новим здравим навикама

<Тр>
<ТД> Страх од непознатог
<ТД> Тражите информације и припремите се за суочавање са непознатим

<Тр>
<ТД> Недостатак поверења у себе
<ТД> Вежбајте само-цонфиденце и потражите подршку људи који верују у вас


<а хреф = "# тепо"> Назад на врх

<Референце:
<ул>
<ЛИ> Чланак о супротности између воље и ради
<ЛИ> Интервју са психолошким специјалист
<ЛИ> Лична искуства

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>