Волонтер је регулисан законом бр. 9608/98

<Х1> Волонтирање и закон бр. 9.608 / 98

<п> Волонтирање је све заједничка пракса у данашњем друштву. Многи се баве добровољним пројектима и радњама које имају за циљ да помогну другима и доприносе добробити заједнице. Међутим, важно је истаћи да волонтирање такође има законску регулацију, утврђено законом бр. 9.608 / 98.

<Х2> Закон бр. 9.608 / 98

<п> Закон бр. 9.608 / 98, познат и као закон о волонтерском језику, створен је циљем подстицања и регулисања праксе волонтирања у Бразилу. Дефинише добровољаца као особу која је, слободна, незаинтересирана и неплаћена, посвећује део свог времена да врши акције солидарности у корист других људи или заједнице.

<п> Према закону, волонтер нема запошљавање, социјално осигурање или радне снаге са организацијом у којој делује. Не може заменити плаћени радник, нити спровести активности које су искључиве одговорности запослених у институцији.

<Х3> Волонтерска предности

<п> Волонтирање доноси неколико користи и за оне који практикују и за оне који примају помоћ. За добровољац, пракса може да пружи осећај намене и личног испуњења, као и доприносе развоју вештина и вештина. За заједницу, волонтирање је начин да се задовољи потребе и промовише социјалну заштиту.

<стронг> Друштвени ангажман

<п> Волонтирање је облик друштвеног ангажмана, у којем се људи окупимо за заједнички узрок. Ова веза напора може имати велике позитивне утицаје на друштво, промовисање солидарности и сарадње између појединаца.

<Спан> Вредновање грађанства

Постајући добровољни, особа постаје активно средство у трансформацији стварности око њега. То доприноси валоризацији држављанства и јачању демократије, јер је волонтирање начин вршења социјалног учешћа и држављанског протагонизма.

<О ол>
<ЛИ> Развој вештина
<ЛИ> Проширење контакт мреже
<ЛИ> Лично испуњење

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Волонтерски предности
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Развој вештина
<ТД> Волонтирачка пракса омогућава развој вештина као што су тимски рад, лидерство, комуникација, између осталог.

<Тр>
<ТД> Проширење контакт мреже
<ТД> Бавити се волонтерским пројектима, могуће је упознати људе са сличним интересима и вредностима, ширење мреже личних и професионалних контаката.

<Тр>
<ТД> Лично достигнуће
<ТД> Помагање другима и доприносе побољшању друштва може донијети осећај личног испуњења и среће.


<а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом "> Сазнајте више о закону бр. 9.608 / 98

<Референце:
<О ол>
<ЛИ> Закон бр. 9.608 / 98 – Плалто
<ЛИ> Волонтирање: Трансформативна пракса – Министарство за држављанство

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/екампле" ширине = "560" висина = "315" Фререборбидер = "0" Дозволи за дозволу>