Вријеме које је укидало у престанку

<Х1> Вријеме које је уклонило у обзир у раскиду?

<п> Када радник мора да се склони од посла због здравља и прима дозволу за болести, уобичајено је да настане сумње у то како овај период уклањања утиче на престанак уговора о раду. Уосталом, време које је успоставио ИнСС рачуна се на раскид?

<П> Да бисте одговорили на ово питање, важно је разумети како боловање и престанак уговора о раду функционише.

<Х2> Шта је додатак за болест Инсс?

<п> Бенефит за болест је корист коју је национални институт социјалног осигурања платио на раднике који привремено не могу радити због болести или несреће. Током периода уклањања, радник добија месечни приход који ће помоћи у испуњавању његових основних потреба.

<Х2> Како престанак уговора о раду?

<п> Прекид уговора о раду настаје када постоји престанак радног односа између послодавца и запосленог. Постоје различите врсте раскида, попут отпуштања без разлога, отпуштање само узрока, оставке и раскид договором странака између страна.

<П> У раскиду уговора о раду, отпремнина, која укључује плаћање пропорционалних одмора, 13. пропорционалне плате, претходно обавештење, равнотежу плата и остале износе због радника.

<Х2> Време које је укидало у престанку?

<п> Да, време које је успоставио уговор о укидању уговора о раду. То значи да је период у којем је радник уклоњен из здравствених разлога, који примају болесне плате, сматра се дужином услуге за све правне сврхе.

Стога, време које је уклонило ИнСС мора се рачунати у израчунавању отпремнине, као што је пропорционалан одмор, 13. пропорционална плата и обавештење. Поред тога, радник има право на стабилност запошљавања током периода након повратка на посао, у зависности од трајања уклањања.

<Х3> Закључак

<п> Време које је уговорила ИНСС рачуна на престанак уговора о раду. Важно је да радник буде свестан својих права и тражи правне савете ако сумња у израчунавање отпремнине или било који други аспект који се односи на престанак уговора о раду запослења.

<п> Од суштинског је значаја да компаније такође буду свесне законске обавезе и исправно испуњавају све отпремнине због радника, укључујући време далеко од Инсса.