Глагол је направљен месо

<Х1> Глагол је месо: значење и значај

<п> Када говоримо о “глаголу ако је постало месо,” Мислимо на веома важан библијски одломак присутан у Еванђељу од Јохна, Поглавље 1, стих 14. У овом тексту налазимо једну од најзначајнијих изјава о томе Инкарнација Исуса Христа.

<Х2> Значење израза “Глагол је постао месо”

<п> Да бисте разумели значење овог израза, потребно је разумети контекст у којем се убацује. У Јохн-у Еванђеља од Јохна, аутор користи реч “глагол” да се односи на Исуса Христа, као манифестацију Божје речи на свету.

<п> Када кажемо да је “глагол постао месо”, тврдимо да је Исус, што је Реч Божја, постала људска, претпостављајући физички облик. Оставио је своју божанску природу да постане један од нас, живи међу људским бићима.

<п> Овај одломак је основан за разумевање хришћанске доктрине у Инкарнацији, која каже да је Исус заиста Бог и истински човек. Постајући месо, доживео је сва ограничења и слабости људског стања, али иако је Божанство.

<Х2> Важност глагола ако направите месо

Како разумемо значење овог израза, можемо да разумемо важност инкарнације Исуса Христа. Долазак Исуса свету као људско биће има неколико значења и последица за хришћанску веру.

Прво, инкарнација открива Божју љубав према човечанству. Постајући један од нас, Исус је показао своју безусловну љубав, саосећање и његову вољу да се повежу са нама на интимни и лични начин.

<п> Поред тога, инкарнација је такође омогућила спасење човечанства. Исусе, када постаје месо, живео је савршен живот, без греха и понудио се као жртву за наше грехе. Његова смрт и васкрсење нуде нам прилику да се помиремо са Богом и примимо вечни живот.

<п> Још један важан аспект инкарнације је да нам открива ко је Бог. У Исусу можемо знати карактер Бога, његову милост, своју праведност и своју милост. Он је савршен пример како би требало да живимо и односимо се на Бога и комшију.

<Х3> Закључак

Глагол је постао месо је израз који представља инкарнацију Исуса Христа, његовог доласка у свет као људско биће. Овај библијски одломак има дубоко и ударно значење хришћанској вери, откривајући љубав Божју, омогућавајући спасење човечанства и откривање нас ко је Бог. То је централна тема хришћанске теологије и заслужује наш одраз и разумевање.