Доказ који оцењује високо образовање у Бразилу

<Х1> Доказ који оцењује високо образовање у Бразилу

<п> Високо образовање у Бразилу процењује се кроз тест познат као <стронг> национални испит за ученике (Еаде) . Ова процена има за циљ да измери знање и вештине ученика који заврше додипломске курсеве.

<Х2> Шта је Есаде?

<п> Енаде је тест који је нанели Национални институт за образовне студије и истраживање Аницио Теикеира (ИЕП), тело повезано са Министарством просвете (МИК). Одржава се годишње и покрива различите области знања, као што су хуманистичке науке, тачне науке и здравствене науке.

<п> Испит је обавезно за све студенте који заврше додипломске курсеве, било да су лично или удаљености. Учешће у Еваде је пресудно за добијање дипломе, јер се узима у обзир у процени курсева и високошколских установа.

<Х3> Како ради Енаде?

Енаде је састављен од објективног теста и дискурзивног теста. Објективни тест састоји се од питања вишеструких избора који покривају специфичан садржај сваке области знања. Дискурзивни доказ је разрада писања на предложеној теми.

<п> Поред тестова, Еладе такође прикупља информације о социоекономском профилу студената и инфраструктуре образовних установа. Ови подаци се користе за израду квалитетних показатеља високог образовања у Бразилу.

<Х2> Значај енаде

<п> Енаде игра кључну улогу у процени и побољшању квалитета високог образовања у Бразилу. Кроз резултате добијене на тесту, могуће је идентификовати снаге и слабости курсева и образовних установа, омогућавајући имплементацију мера за побољшање квалитета образовања.

<п> Поред тога, Енаде се такође користи као критеријум за регулацију и надзор додипломских курсева. Образовне институције које добијају незадовољавајуће резултате на испиту могу бити санкције, попут суспензије нових слободних места или чак дисквалификације.

<Х2> Закључак

<п> Енаде је изузетно важан доказ за високо образовање у Бразилу. Кроз њега је могуће проценити квалитет курсева и образовних установа, као и идентификацију области којима је потребна побољшања. Стога је неопходно за студенте да се правилно припремају за испит, чији је циљ постизање добре перформансе и допринети побољшању образовања у земљи.