дуга менструација Шта може бити

<Х1> Дуга менструација: Шта може бити?

<п> Менструација је природни процес женског тела који се јавља месечно. Обично се трајање менструалног циклуса креће од 21 до 35 дана, а менструација траје од 3 до 7 дана. Међутим, неке жене могу да доживе дуже менструације, које могу бити забрињавајуће.

<Х2> Узроци дуге менструације

<п> Постоји неколико могућих узрока за дугу менструацију. Неки од њих укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> хормонална неравнотежа: промене нивоа хормона као што су естроген и прогестерон могу довести до дужим менструацијама.
<ЛИ> <стронг> Полипи за материце: Полипи су ненормални раст у прекривању материце и може проузроковати дуготрајно крварење.
<ЛИ> <стронг> Миоматоза материце: Фиброиди су бенигни тумори који се развијају у материци и могу проузроковати дуже и интензивније менструације.
<ЛИ> <стронг> сексуално преносиве болести: неки стдс, као што је хламидиа и гонореја, могу изазвати ненормално крварење материце.

<Х3> Када потражити лекара?

<п> Ако се суочете са дугим менструцијама и брините се, важно је видети лекара. Они ће моћи да обављају прегледе и дијагностикују основни узрок дуготрајног крварења.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> јер
<Хх> Симптоми
<Хх> Лечење


<тди>
<Тр>
<ТД> Хормонална неравнотежа
<ТД> Промене у менструалном циклусу, остали хормонски симптоми
<ТД> Хормонска терапија, орални контрацептиви

<Тр>
<ТД> Полипи за материце
<ТД> Ненормално крварење матернице, карлични бол
<ТД> Хируршко уклањање полипа

<Тр>
<ТД> Миоматоза материце
<ТД> Интензивне менструације, карлични бол
<ТД> Лекови, хирургија

<Тр>
<ТД> Сексуално преносиве болести
<ТД> Ненормално вагинално пражњење, бол током односа
<ТД> Антибиотици


<П> Важно је запамтити да само лекар може прецизну дијагнозу прецизирати и препоручити правилан третман за дугу менструацију.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/кккккккк" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>