Закон бр. 13.105 2015

<Х1> Закон бр. 13.105 / 2015: Нови кодекс парничног поступка

<Х2> Увод
<п> Кодекс парничног поступка један је од главних закона који регулишу бразилски правни систем. У 2015. години је објављен Закон бр. 13,105, што је донело важне промене и ажурирања у бразилском цивилном процесу.

<Х2> Главне промене
<п> Закон бр. 13.105 / 2015, такође познат као нови кодекс парничног поступка (НЦПЦ), донео је неколико иновација у односу на претходни кодекс, чији је циљ да се поједностави и модернизује бразилски процедурални систем. Неке од главних промена су:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Проширење приступа правди: НЦПЦ настоји да олакша приступ правди, обезбеђујући већу ефикасност на права грађана.
<ЛИ> <стронг> Основни принципи: Нови закон утврђује основне принципе које би требало да води цивилни процес, као што је сарадња између страна и судије, разумног трајања процеса и потраге за мирисом.>
<ЛИ> <стронг> Поступци: НЦПЦ је донео нове процедуре, као што је инцидент непоштовања правне личности и понављајуће инцидент резолуције потражње, чији је циљ да дају већу брзину и ефикасност процесу.
<ЛИ> <стронг> Хитна старатеља: Нови закон је проширио могућности давања хитне помоћи, омогућавајући судији да предузме мере да се избегне непоправљива оштећења или тешка репарација.
<ЛИ> <стронг> Ресурси: НЦПЦ је донео значајне промене ресурса, као што су стандардизација бројања рока и могућност монократске пресуде понављајућих ресурса.

<Х2> УТАКМИЦИ И РЕПРЦУСИОНИ
<п> Нови кодекс парничног поступка имао је велики утицај на бразилски правни систем. Промјене законом имају за циљ да постигну грађански поступак брже, ефикасније и доступне свим грађанима. Поред тога, НЦПЦ настоји да подстакне мирно и консензуелно решење сукоба, избегавајући прекомерну правосуђују.

<Х2> Закључак
<п> Закон бр. 13.105 / 2015, познат као нови кодекс парничног поступка, донело је важне промене у бразилски процедурални систем. Да би се процес учинио агилнијим и ефикаснијим, нови закон жели да обезбеди приступ правди и консензуалним решењем сукоба. Од суштинског је значаја да адвокати, судије и други оператори закон буду у току о промјенама које је донело НЦПЦ, како би гарантовали исправну примену закона и ефикасност бразилског правног система.