Игпм Шта је и шта је то

<х1> игпм: шта је и шта је то за

<п> Општи индекс цена тржишта (ИГПМ) је економски индикатор који се користи за мерење варијације цена у бразилском тржишту. Прорачунате се месечно Фондацијом ГетуЛио Варгас (ФГВ) и широко се користи као референца за прилагођавања уговора, најамнине и тарифе.

<Х2> Како се израчунава ИГПМ?

<П> Прорачун ИГПМ-а заснован је на пондерисаном просеку још три индекса: Индекс велепродаја цена (ИПА), индекс потрошачких цена (ИПЦ) и национални индекс трошкова изградње (ИНЦЦ). Сваки од ових индекса има различиту тежину у саставу ИГПМ-а.

<Х3> Шта је за ИГПМ?

<п> ИГПМ се користи као референца за прилагођавања за изнајмљивање, између осталих, уговори о јавним услугама, између осталог. Такође се користи као економски показатељ за анализу инфлације и варијације цена на тржишту.

<п> <стронг> Поправак уговора: игпм се често користи као основа за изнајмљивање прилагођавања. Кроз индекс могуће је израчунати проценат повећања који ће се применити на станарину, осигуравајући монетарну корекцију.

<п> <стронг> Економски индикатор: игпм се такође користи као економски показатељ за анализу инфлације и варијације цена на тржишту. Омогућује вам време да пратите еволуцију цена и помаже у доношењу економских одлука.

<п> <стронг> Електрични уговори: У неким уговорима електричне енергије ИГПМ се користи као референца за тарифна прилагођавања. То значи да се вредност тарифе моћи може ажурирати на основу варијације индекса.

<п> <стронг> Уговори о јавним услугама: Поред изнајмљивања и уговора о електричности, ИГПМ се такође може користити као референца за прилагођавање уговора о јавним услугама као што су вода, гас и телефонија.>

<п> <стронг> инвестиције: игпм такође користе инвеститори као референцу за анализу профитабилности улагања. Омогућује упоређивање перформанси улагања са варијацијом цена на тржишту.

<О ол>
<ЛИ> Индекс велепродаја (ИПА)
<ЛИ> Индекс потрошачких цена (ИПЦ)
<ЛИ> Национални индекс трошкова изградње (ИНЦЦ)

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> месец
<Хх> игпм


<тди>
<Тр>
<ТД> Јануар
<ТД> 1,07%

<Тр>
<ТД> Фебруар
<ТД> 0,88%

<Тр>
<ТД> Марцх
<ТД> 1,24%


<а хреф = "хттпс: //ввв.фгв.бр/ "> Референце: Фондација Гетулио Варгас

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<ФЕАСТЕРЕД СНИППЕТ>
<ВЕРБУЛИНКС>
<Критике>
<Откривен>
<Слика>
<Људи такође питају>
<Лоцал Пацк>
<Панел знања>
<ФАК>
<Новости>
<Пакет слике>
<Видео>
<Феатуред Видео>
<Видео Цароусел>
<ТОП Сториес>
<Рецепти>
<Посао>
<Твиттер>
<Твиттер Цароусел>
<Пронађи резултате на>
<Види резултате о>
<Повезане претраге>
<Адс топ>
<Адс Боттлонд>
<Цароусел>
<Догађаји>
<Хотели пакет>
<Летови>
<Посао>
<Адресс Пацк>
<Повезани производи>
<Популарни производи>
<Куповина Огласи>