Идентификовати и класификовати субјект

<Х1> Препознајте и класификујте предмет

<п> Предмет је један од најважнијих елемената у структури реченице. Он је одговоран за обављање или патњу акције коју је изражавао глагол. Препознавање и правилно класификација предмета је од суштинског значаја за разумевање поруке која се преноси казна.

<Х2> Шта је предмет?

<п> Предмет је мандат молитве који се слаже са глаголом и указује на то који наступа или трпи акцију. То може бити именица, замјеница, бројка, инфинитивна или материјална подређена клаузула.

<Х3> Предмет класификација

<п> Предмет се може класификовати према њеном односу са глаголом и њеном структуром. Погледајмо главне врсте предмета:

<О ол>
<ЛИ> Једноставна тема: то је онај који има само једно језгро, односно један појам који врши акцију. Пример: <стронг> птица пева.
<ЛИ> Једињење субјеката: то је онај који има више језгра, односно више од једног појам који врши акцију. Пример: <стронг> Сунце и месец сјају на небу.
<ЛИ> Скривени или елиптични предмет: то је онај који није изражен у реченици, али може се идентификовати контекстом. Пример: <стронг> Дошао сам касно. (Стигао сам касно.)
<ЛИ> Неодређени предмет: То је онај у којем није могуће идентификовати ко обавља акцију. Обично се јавља са глаголима множине треће особе. Пример: <стронг> Рекао је да је стигао.
<ЛИ> Непостојеће субјект: то је онај у којем не постоји дефинитиван предмет, јер је глагол безличан. Пример: <стронг> Пуцао је јуче.

<Х2> Примери предмета и класификације предмета

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<хх> фраза
<Хх> Предмет
<Хх> Класификација


<тди>
<Тр>
<ТД> Мачка МУП.
<ТД> Мачка
<ТД> Једноставна тема

<Тр>
<ТД> Ја и ја смо студирали заједно.
<ТД> Ја и ти ти
<ТД> Сложени субјект

<Тр>
<ТД> Пуно је падала пуно дана.
<ТД> –
<ТД> Не постоји ниједан предмет

<Тр>
<ТД> Рекли су да је освојио награду.
<ТД> –
<ТД> Неодређени предмет


<п> Важно је истаћи да идентификација и класификација предмета могу се разликовати у зависности од контекста и структуре казне. Стога је неопходно анализирати сваки случај појединачно.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<Х3 ИД = "Реф"> Референце

<О ол>
<ЛИ> Граматика за такмичења – Нилсон Теикеира де Алмеида
<ли> хттпс: //ввв.нормацулта.цом.бр/сујеито/