Имаго шта је

<Х1> Шта је имао?
<п> Имао је акроним за инхибитор моноамине оксидазе, класа лекова који се користи у лечењу депресије и других психијатријских поремећаја.
<п> ИМАИС акт инхибирајући акцију ензим моноамин оксидазе, одговоран за деградацију неуротрансмитера, као што је серотонин, допамин и норепинефрин. Дакле, ови лекови повећавају доступност ових неуротрансмитера у мозгу, побољшавајући симптоме депресије и других поремећаја.
<п> Постоје две главне врсте Имаиоса: неповратне Имаиос, који трајно инхибирају ензим и реверзибилне Имаиос, који привремено инхибирају ензим.
<Х2> ИМОИ индикације
<п> Имаис је углавном назначен за лечење отпорне депресије, тј. Када други антидепресиви нису били ефикасни. Поред тога, могу се користити и за лечење анксиозних поремећаја, опсесивно-компулзивним поремећајем и паничним поремећајем.
<Х2> Главни имаиос
<п> Неки примери имаи укључују:
<ул>
<ЛИ> Ниаламида
<ЛИ> Изокарбоказид
<ЛИ> ТРАНИЛЦИПРОМИНА
<ЛИ> Фенелзина
<ЛИ> Моцлобемид

<Х2> Нежељени ефекти Имаис
<п> Имаис може изазвати неке нуспојаве, као што су:
<ул>
<ЛИ> Вртоглавица
<ЛИ> Дровест
<ЛИ> Сува уста
<ЛИ> ЦОНСТРИПАЦИЈА
<ЛИ> Инсомниа
<ЛИ> Повећани крвни притисак

<п> Важно је нагласити да Имаиос може да комуницира са одређеним намирницама и лековима и може проузроковати озбиљне штетне ефекте. Стога је од суштинског значаја да следи медицинске смернице и избегне потрошњу богате хране у тирамину, попут старих сирева, кобасица и алкохолних пића, током лечења са Имаиос.
<п> Ако је у недоумици или нежељеним ефектима, од суштинског је значаја да се консултујете са лекаром или фармацеутом.