Индиана Јонес и Храм куповине

<Х1> Индиана Јонес и Храм Пердитион

<Х2> Увод
<п> Индиана Јонес и Храм Пердитион је авантуристички филм који је објављен 1984. године, режија Стевена Спиелберга и Старринг Харрисон Форда. То је други филм индијске франшизе Јонеса и одвија се 1935. године, убрзо након догађаја “Ловте на лов на” Ловте АРК “.

<Х2> Синопсис
<п> у филму Индиана Јонес је регрутовао село у Индији да би пронашао украдени мистични камен и спасавају децу која су отетали религиозно обожавање. Поред у ноћним клубовима Сингер Виллие Сцотт и младић кратак круг, Индиана Јонес креће на опасно путовање кроз храм пропадања.

<Х2> Главни ликови
<ул>
<ЛИ> Индиана Јонес – Тумачио Харрисон Форд, он је авантуристички археолог.
<ЛИ> Виллие Сцотт – Играо Кате Цапсхав, је ноћни клуб који се придружује Индиани Јонесу у својој мисији.
<ЛИ> Кратко коло – интерпретиран од стране Јонатхан Ке Куан, он је младић који постаје партнер Индиане Јонеса.

<Х2> Радиоциознисти
<п> Филм је примио мешовиту критику у време свог пуштања, али је постао погодак у кутији. Номинован је за две Осцар награде и освојено у категорији најбољих визуелних ефеката.

<Х2> Рецепција
Упркос мешовитом критику, Индиана Јонес и Храм Пердитион сматра се класиком авантуристичког биоскопа. Хемија између ликова и узбудљивих сцена акције су велике тачке филма.

<Х2> Закључак
<п> Индиана Јонес и Храм Пердитион је узбудљив филм који наставља сагу познатог индијског археолога Јонеса. Са акционим и авантуристичким парцелом, филм је освојио навијаче широм света и постао прекретницу жанра.