Индиректан за шефа

<Х1> Индиректно за шефа: Како се бавити тешким ситуацијама на раду

<Х2> Увод
<П> Рад у корпоративном окружењу није увек лако. Често наилазимо на компликоване ситуације које укључују нашег шефа или шефа. Без обзира да ли због недостатка признавања, превелике оптужбе или чак злоупотребе моћи, бавећи се тим ситуацијама, могу бити изазовне. На овом блогу ћемо разговарати о неким индиректним онима који се могу користити за изражавање вашег незадовољства на суптилан начин и нудећи савете да се ове ситуације баве у складу са тим ситуацијама.

<Х2> Индиректно за шефа
<п> Када се осећамо погрешно или потцењено на послу, природно је да желимо да изразимо своје незадовољство. Међутим, суочавање са шефовима директно може бити ризично и чак штетно за нашу каријеру. Стога је често ефикасније користити индиректно да пренесе нашу поруку. Погледајте неке предлоге:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> “Верујем да би јасније и транспарентнија комуникација могла да избегну неспоразуме.”
<ЛИ> <стронг> “Било би занимљиво имати конструктивније повратне информације и јасне смернице за побољшање моје перформансе.”
<ЛИ> <стронг> “Желио бих имати више аутономије да донесем одлуке и значајно доприноси.”
<ЛИ> <стронг> “Било би добро имати више заједничког радног окружења, где су сви идеје вредновати.”

<Х2> Савети за суочавање са тешким ситуацијама на раду
<п> Поред употребе индиректних да изрази своје незадовољство, важно је усвојити неке стратегије за решавање тешких ситуација на раду. Погледајте неке савете:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Држите мирно и професионално држање: је од суштинског значаја за одржавање композиције чак и у лице изазовних ситуација. Одговарање на импулсиван или агресиван начин може наштетити вашој професионалној слици.
<ЛИ> <стронг> Потражите дијалог: Покушајте да разговарате са својим шефом са поштовањем и конструктивним. Објасните своје бриге и предлажите решења за побољшање ситуације.
<ЛИ> <стронг> Потражите подршку: Поделите своје потешкоће са сарадницима или поузданим пријатељима. Могу да понуде савете и емоционалну подршку.
<ЛИ> <стронг> Увести у свој професионални развој: тражите курсеве, обуку и друге могућности учења да бисте побољшали своје вештине и повећали своју запошљивост.

<Х2> Закључак
<П> Суочавање са тешким ситуацијама на послу може бити изазовно, посебно када укључује нашег шефа. Користећи индиректне да се изразе ваше незадовољство може бити ефикасна стратегија све док се ради суптилно и с поштовањем. Поред тога, важно је усвојити друге стратегије, као што је чување смирених, тражење дијалога и улагања у ваш професионални развој. Имајте на уму да је ваша каријера вредна и заслужује да се брине. Останите чврсти и потражите решења за побољшање ваше ситуације на послу.