Индијанац је необиљено

<Х1> је индијанско искључиво?

<п> Постоји много митова и заблуда око питања непристојности аутохтоних људи. У овом блогу ћемо истражити овај сложени предмет и разговарати о различитим гледиштима о криминалним капацитетима Индијанаца.

<Х2> Шта је непримјењивост?

<п> Пре него што се ублажимо у специфично питање аутохтоних људи, важно је разумети концепт нискотерије. У правним условима, импутабилност се односи на способност особе која ће бити одговорна за његове кривичне дела. Другим речима, то је способност разумевања незаконитости својих поступака и поступити у складу са овим разумевањем.

<Х3> Смањивање аутохтоних људи

<П> у Бразилу, кривична импутабилност регулише бразилски кривични законик. Према члану 26, “агент који је због менталног болести или непотпуног или одложеног менталног развоја, у време акције или пропуста, у потпуности неспособан да разуме незаконитог карактера чињенице или да се одреди према овом разумевању” .

<п> Овај закон се односи на све грађане Бразила, укључујући аутохтоне људе. Стога, ако је аутохтони представља неку врсту менталне болести или непотпуног или ретардираног менталног развоја, то се може сматрати искључивим.

<стронг> Контроверзе и изазови

Упркос јасноћима закона, питање импутабилности аутохтоних људи и даље је подложно контроверзи и изазовима. Неки тврде да се култура и друштвена стварност аутохтоних људи разликују од не-индивиГеновог друштва, што може утицати на њихову способност да разумеју незаконит карактер својих поступака.

<п> Поред тога, недостатак приступа адекватним услугама менталног здравља у аутохтоних заједница може отежати идентификовати и третирати менталне болести, што може довести до погрешног интерпретације импутабилности.

<О ол>
<ЛИ> Законодавство и заштита аутохтоних права
<ЛИ> Изазови у примени закона
<ЛИ> Значај интеркултуралног дијалога

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Прос
<Хх> ЦОНС


<тди>
<Тр>
<ТД> Заштита аутохтоних права
<ТД> Могућност некажњивости

<Тр>
<ТД> Поштовање културне разноликости
<ТД> Потешкоће у примени закона

<Тр>
<ТД> Промоција интеркултуралног дијалога
<ТД> Изазови у идентификацији менталних болести


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/екампле" ширине = "560" висина = "315" Фререборбидер = "0" Дозволи за дозволу>