ИПЕА Шта је

<Х1> Шта је Ипеа?

<п> Институт примењеног економског истраживања, познат као ИПЕА, јавна је фондација повезана са Министарством економије Бразила. Његова главна функција је да се производи и дистрибуира техничко-научно знање за субвенционисање формулисања и примене јавних политика.

<Х2> ИПЕА перформансе

<п> ИПЕА послује у разним областима, као што је економија, политичка, социјална, еколошка и технолошка. Његов рад укључује спровођење истраживања, студија и анализе о темама релевантним за развој земље.

<Х3> Производња знања

<п> Ипеа производи знање истраживањем, студијама и публикацијама. Ове информације су доступне у различитим форматима, као што су извештаји, чланци, књиге и билтени. Циљ је да пружи субвенције за доношење одлука јавних менаџера и доприносе јавној расправи.

<стронг> Значај ИПЕА

<п> ИПЕА игра кључну улогу у развоју Бразила. Њихово истраживање и студије доприносе формулисању ефикаснијих и ефикаснијих јавних политика, као и пружање релевантних информација за друштво уопште.

<Спан> Партнери и колаборатионс

<п> ИПЕА такође спроводи партнерства и сарадње са другим истраживачким институцијама, универзитетима и владиним агенцијама. Ова партнерства омогућавају размјену знања и спровођење заједничких студија, проширивање извршеног утицаја истраживања.

<О ол>
<ЛИ> Истраживање и студије
<ЛИ> Публикације
<ЛИ> Партнери и колаборације

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<хх> година
<Хх> Истраживање
<Хх> Публикације


<тди>
<Тр>
<ТД> 2020
<ТД> 50
<ТД> 100

<Тр>
<ТД> 2021
<ТД> 60
<ТД> 120


<а хреф = "хттпс: //ввв.ипеа.гов. <РЕФ> Извор: Институт за примењене економске истраживања