Ипратропио је исти као атровент

<Х1> Ипратропио је исти као атровентан

<п> Ипратропио је лек који се користи за лечење респираторних болести као што су астма и хронична опструктивна плућна болест (КОПБ). Припада класу бронходилататора, односно делује дисацијом дисајних путева и олакшавајући пролазак ваздуха у плућима.

<Х2> Шта је Ипратропио?

<п> Ипратропио је активна супстанца која је присутна у лековима као што су атровент. Делује блокирањем мусаринских рецептора присутних у дисајним путевима, што резултира смањењем мишићног тона и дилатације бронхија.

<Х2> Како се користи ипратропио?

<п> Ипратропио се може користити на различите начине, као што су Аеросол, решење за небулизацију или инхалацију. Облик употребе зависиће од медицинске индикације и тежине респираторне болести.

<Х3> Главне индикације Ипратропио:

<О ол>
<ЛИ> Астма;
<ЛИ> Хронична опструктивна плућна болест (КОПБ);
<ЛИ> Хронични бронхитис;
<ЛИ> Плућни Емфизем.

<Х3> Како да користите Ипратропио правилно?

<п> Да бисте исправно користили Ипратропион, важно је да следите медицинске смернице и прочитате уметци за паковање. Генерално, препоручена доза је 2 до 4 инхалације дневно, али то може варирати у зависности од озбиљности болести и појединачног одговора сваког пацијента.

<п> Важно је запамтити да Ипратропио није тренутни лек за помоћ, тј. Не треба се користити за лечење акутног краткоћа даха. У таквим случајевима је потребно користити брзу акциони бронходилатор, као што је салбутамол.

<Х2> Које су нуспојаве Ипратропио?

<П> Баш као и сваки лек, Ипратропио може изазвати неке нежељене ефекте. Најчешћи су сува уста, главобоља, вртоглавица, кашаљ и иритација грла.

<п> У боравиштима у Рерир-у, алергијске реакције могу се појавити као што су осип, сврбеж и отеклина на лицу, усана, језика или грла. Ако се догоди било који од ових симптома, важно је одмах потражити лекарску помоћ.

<Х2> Ипратропио контраиндикације

<п> Ипратропио је контраиндициран у случајевима алергије на активну супстанцу или било коју другу компоненту формуле. Поред тога, пацијенти не би требало да користе глауком затвореног угла или са историјом за задржавање урина.

<п> Важно је да се лекару обавести о било којем другом здравственом стању или медицини који се користи пре него што започнете лечење ипратропион.

<Х2> Атровент је исти као ипратропио?

<п> Да, атровент је комерцијално име лека који садржи као активна супстанца Ипратропион. Стога су атровент и ипратропио иста ствар, користе се за лечење респираторних болести.

<п> Важно је напоменути да употреба лекова треба да се врши само под лекарским саветима, а самозадовољство може бити опасно. Увек се обратите здравственом раднику пре него што започнете било који третман.