Исусе, ти си први

<Х1> Исус: Први и само
<Х2> Важност Исуса у историји
<п> Исус је централна фигура у историји човечанства. Његов утицај надилази било кога ко је већ постојао. Познат је као Син Божји, Спаситељ, Месија. Ваш живот и учења утицали су на милион људи током векова.
<Х3> Исусова учења
<п> Исус је проповедао љубав, саосећање и правду. Он је предавао важност љубави Бога и комшија, праштању и тражење мира. Ваша учења се налазе углавном у Јеванђељима, које су извештаји које су написали ваш следбениче.
<Х2> Смрт и васкрсење Исуса
<п> Исус је био разапет и убијен, али три дана касније устао је из мртвих. Његово васкрсење се сматра чудесним догађајем и прослављају хришћани у Ускрсу. Сматра се да му је смрт и васкрсење донела спасење и вечни живот онима који верују у њега.
<Х2> Утицај Исуса на друштво
<п> Утицај Исуса на друштво је видљив до данас. Његова учења и пример живота утицала су на етику, морал и вредности многих култура широм света. Хришћанство, религија која се заснива на његовим учењима је највећа религија у свету, са милијардима следбеника.
<Х2> Исус у уметности и култури
<п> Исусов број је приказан у различитим облицима уметности током векова. Слике, скулптуре, музика и филмови желели су да представљају свој живот и поруку. Поред тога, многе су свечаности и културне традиције повезане са Исусом, попут Божића и Свете недеље.
<Х2> Важност Исуса за хришћане
<п> За хришћане, Исус је центар њихове вере и побожности. Обожава се као Син Божји и спаситељ човечанства. Кроз Исуса, хришћани верују да могу имати личну везу са Богом и примати спасење.
<Х2> Закључак
<п> Исус је јединствена и посебна фигура у историји. Његова учења, његова смрт и васкрсење, његов утицај на друштво и њен значај за хришћане су аспекти који чине Исуса првог и јединственог.