Исусе је право значење Божића

<Х1> Право значење Божића: Исус

<п> Божић је један од најочитијих времена у години, где се људи окупљају са својим породицама, размењују поклоне и прославе живот. Међутим, често заборављамо право значење овог посебног датума: рођење Исуса Христа.

<Х2> Важност Исуса на Божићу

<п> Исус је центар Божића. Дошао је на свет да донесе наду, љубав и спасење свима нама. Његово рођење је подсетник да је Бог послао свог јединог сина да нас откупи од својих гријеха и понуди нам вечни живот поред његове стране.

<п> <стронг> Исус је светло које сија у тами, Спаситеља који нас је дошао да нас ослободи греха и смрти. Он је највреднији поклон који можемо добити овај Божић и сваки дан наших живота. < / п>

<Х3> Историја рођења Исуса

<п> Историја Исусове историје многих је позната многима, али вреди се сетити. Рођен је у Белему, у јарку, јер га није било мјеста за њега у хостелима. Његови родитељи, Мариа и Јосе, посетили су пастири, а такође мудри људи, који су донели поклоне новорођенчету.

<п> <Спан> Исусово рођење је било скромно догађај, али од великог духовног значења. Дошао је на свет као беба, али његова сврха је била много већа него што би неко могао да замисли.

<О ол>
<ЛИ> Пастири су били први који су добили вести о Исусовом вести. Посјетили су их анђели, који су најавили добре вести и водио их тамо где је био дечак.
<ЛИ> Мудраци, заузврат су пратили звезду која их је водила према Исусу. Донели су симболичне поклоне: злато, тамјан и мирх.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<х> Божићни ликови
<Хх> Значи


<тди>
<Тр>
<ТД> Мариа и Јосе
<ТД> Исусов земаљски родитељи, који су га дочекали и бринули о њему са љубављу и преданошћу.

<Тр>
<ТД> Пастори
<ТД> представља понизност и једноставност са којом је Исус дошао у свет.

<Тр>
<ТД> Кингс маги
<тд> симболизује обожавање и признавање Исусових домовина.


<п> Исусово рођење је прича која нас учи вере, наде и љубави. Дошао је на свет да нам покаже пут спасења и позива нас да га следимо.

<а хреф = "хттпс: //ввв.библе.цом/ен "> Библијски референце о рођењу Исуса

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>

<п> Можемо ли се сетити истинског значења овог датума и прославити Исусово рођење у нашим срцима. Може да воли, мир и нада се да је довео у свет може бити присутан у нашем животу сваки дан.