Када видите гестацијску торбу

<Х1> Када можете видети гестацијску торбу?

<п> Када жена сазна да је трудна, једна од првих ствари које жели да зна је када ће моћи да види гестацијску торбу. Гестациона торба је структура која се формира у првим недељама гестације и налази се у коме се развија ембрион.

<п> Обично, гестацијска торба може прегледати трансвагиналног ултразвучног прегледа са пете или шесте недеље гестације. Међутим, важно је напоменути да је свака жена јединствена и тренутак када гестацијска торба постане видљива може се разликовати.

<Х2> Како је трансвагинални ултразвучни испит?

<п> Трансвагиналног ултразвучног прегледа врши лекар специјализован за ултразвук. Током испита, жена би требала да лежи на носилима, са ногама савијене и одвојене. Лекар ће увести вагиналну претварачу стерилисан у вагину, која ће издати звучне таласе високих фреквенција.

<п> Ови звучни таласи су заробљени од стране претварача и трансформисани у стварне слике, које су приказане на монитору. Дакле, могуће је визуализовати гестацијску торбу и проверити да ли се развој ембриона правилно појављује.

<Х3> Који су знакови здраве гестацијске торбе?

<П> Здрава гестациона торба има неке карактеристике које се могу приметити током ултразвучног испита. Неки знакови здраве гестацијске торбе укључују:

<О ол>
<ЛИ> Присуство добро-двојне гестацијске торби;
<ЛИ> Присуство развоја ембриона;
<ЛИ> Присуство феталног откуцаја срца;
<ЛИ> Одсуство крварења или интензивне боли.

<п> Важно је напоменути да само специјализовани лекар може исправно протумачити резултате ултразвучног испита и потврдити да је гестацијска торба здрава.

<Х2> Када да тражим лекара?

<п> Ако сумњате да сте трудни или ако сте већ учинили тест трудноће који сте дали, важно је да што пре видиш доктора. Лекар може затражити тестове, као што су трансвагинални ултразвук, да потврди трудноћу и провери развој гестацијске торбе.

<п> Поред тога, важно је одмах потражити лекарску помоћ ако имате симптоме као што су интензивно вагинално крварење, интензиван болови у трбуху или грознице, јер то могу бити знакови компликација у трудноћи.

<Х2> Закључак

<п> Гестациона торба је важна структура на почетку трудноће и може се посматрати преко трансвагиналног ултразвучног испита. Тренутак када гестацијска торба постане видљива може се разликовати од жене до жене, али се обично јавља из пете или шесте недеље гестације. Од суштинског је значаја да се медицинска пажња потражимо чим то сумња у трудноћу да потврди здрав развој гестајске торбе и ембриона.