Када започне други квартал

<Х1> Када почиње други два месеца?

Други квартал је једна од фаза школске године које студенти чекају анксиозност. Током овог периода се појављују нови академски изазови и студенти имају прилику да науче нови садржај и продубљују своје знање.

<Х2> Школски календар

<п> да бисте знали када почиње други два месеца, важно је да се консултује са школским календаром образовне установе. Свака школа или школска мрежа могу имати различите датуме за почетак и крај сваког квартала.

<п> Генерално, други квартал започиње након краја првог квартала, који се обично јавља на крају прве половине школске године. Школски празници могу се разликовати у складу са регионом и календаром који је усвојила школа.

<Х3> Важност другог тромесечја

<п> Други квартал је прилика да студенти консолидују знање стечене у прва два месеца и напредују у новом садржају. Током овог периода се врше евалуације и тестови који могу утицати на крајњи просек ученика.

<п> Поред тога, други квартал је такође важно да наставници идентификују могуће потешкоће ученика и нуде потребну подршку како би их могли превазићи.

<Х2> Како се припремити за други квартал?

<п> Да се ​​припремим у други два мјесеца, важно је да студенти имају организовану и дисциплиновану рутину студије. Неки савети за припрему су:

<О ол>
<ЛИ> Прегледајте садржај који је проучен у првом кварталу;
<ЛИ> обављати вежбе и активности везане за садржај;
<ЛИ> Постављајте питања са наставницима;
<ЛИ> Учествујте у студијским групама;
<ЛИ> Успоставити циљеве студије;
<ЛИ> Организовати школске залихе;
<ЛИ> Одржавајте здраву исхрану и добро спавајте;
<ЛИ> Тражите равнотежу између студија и тренутних слободног времена.

<Х2> Закључак

<п> Други тромесечји је важна фаза школске године у којој ученици имају прилику да консолидују своје знање и напредују у новом садржају. Од суштинског је значаја бити свестан школског календара да се зна када започне и завршава сваку четвртину. Поред тога, од суштинског је значаја да се правилно припремите, успостављајући студијску рутину и тражење подршке наставнику када је то потребно.