Кад мајка плаче да се беба осећа

<Х1> Када мајка плаче, беба се осећа

<п> Честа је чути да су бебе веома осетљиве и могу да ухвате емоције одраслих око њих. А то није само мит, већ стварност коју наука доказује. Када мајка плаче, беба се осећа и може се емоционално утицати.

<Х2> Емоционална веза између мајке и бебе

<п> Емоционална веза између мајке и бебе почиње од тренутка концепције. Током трудноће, мајка своје емоције преноси бебу кроз хормоне и хемикалије које тело ослобађа. Ове емоције могу бити позитивне, попут радости и спокоја, или негативна, попут туге и стреса.

<п> Након рођења, ова емоционална веза и даље се развија. Беба препознаје мајчин глас, мирис и њено присуство. У стању је да схвати када је његова мајка срећна, тужна, анксиозна или нервирана, чак и ако не разуме разлог за ове емоције.

<Х3> Ефекти мајчиних емоција на бебу

<п> Мајчине емоције могу утицати на бебу на различите начине. Када мајка плаче, на пример, беба се може узнемирити, плакати више него иначе и имати потешкоћа да се смири. То је зато што он доживљава тугу његове мајке и нелагодно је са овом емоцијом.

<п> Поред тога, студије показују да матичне негативне емоције могу дугорочно утицати на емоционални и когнитивни развој бебе. Бебе које су непрестано изложене негативним емоцијама могу вероватније да ће се вероватније у понашању, потешкоће у учењу и чак здравственим проблемима.

<стронг> Значај мајке емоционалне неге

<п> С обзиром на ове информације, видљиво је важност мајчине емоционалне неге. Од суштинског је значаја да се мајка брине за себе, тражећи емоционалну подршку када је то потребно и траже здраве начине да се бави њеним емоцијама. Ово не користи само мајци, већ и бебу.

<п> Поред тога, важно је запамтити да мајка није сама на овом путовању. Она може рачунати на подршку оца, чланова породице и здравствених радника да јој помогну да се баве својим емоцијама и обезбеди емоционално здраво окружење за бебу.

<О ол>
<ЛИ> Тражите емоционалну подршку када је то потребно;
<ЛИ> Потражите здраве начине да се бавите својим емоцијама;
<ЛИ> Рачунајте на подршку оца, чланова породице и здравствених радника;
<ЛИ> Креирајте емоционално здраво окружење за бебу.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> мајчине емоције
<х> Бебине ефекте


<тди>
<Тр>
<ТД> Туга
<ТД> Агитација, прекомерно плакање

<Тр>
<ТД> Стрес
<ТД> Тешкоћа да се смири

<Тр>
<ТД> Анксиозност
<ТД> Немир, раздражљивост


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<П> Важно је запамтити да су свака мајка и беба јединствена, а реакције неће увек бити исте. Међутим, неопходно је бити свестан емоција и потражити помоћ када је то потребно. Уосталом, када мајка плаче, беба се осећа.