Казнене изборне правде

<Х1> Изборна новчана казна: Знајте казне за изборне прекршаје

<п> Изборна правда је одговорна за гарантовање правичности и транспарентности на изборима, кажњавајући оне који почине прекршаје током изборног процеса. Један од облика казне је изборне новчане казне, које се могу применити на кандидате, политичке странке и бираче.

<Х2> Врсте изборне повреде

<п> Постоји неколико врста изборних прекршаја која могу резултирати новчаним казнама. Неки примери су:

<О ол>
<ЛИ> Нередовна изборна пропаганда;
<ЛИ> Нелегалне донације кампање;
<ЛИ> Неправилна употреба јавних ресурса;
<ЛИ> НАБАВКА ГЛАСОВА;
<ЛИ> Откривање лажних вести;
<ЛИ> Непоштовање правила финансирања кампање;
<ЛИ> између осталих.

<Х2> Казнене вредности

<п> Вриједности изборних казни могу се разликовати у зависности од озбиљности преступника и економске способности преступника. Казне могу да пређу од неколико стотина реалиса на хиљаде реалаца.

<Х2> Како платити изборне новчане казне

<п> Након примене у реду, преступник ће добити обавештење са потребним информацијама за уплату. Генерално, карта се шаље поштом или доступним на веб страници регионалног изборног суда (Тре) државе.

<п> Важно је напоменути да неплаћање изборне казне може резултирати озбиљним последицама, попут немогућности прибављања негативних сертификата, ограничења у полагању јавне функције, па чак и суспензију политичких права.

<Х2> Ресурси и такмичења

<п> Ако се преступник не слаже са применом новчане казне, могуће је да поднесете ресурсе и спорове са изборним судом. Потребно је представити аргументе и доказе који оправдавају поништење или смањење казне.

<Х2> Закључак

<п> Казне изборне правде су начин гарантовања глаткоће и транспарентности на изборима. Од суштинског је значаја да су кандидати, политичке странке и бирачи свесни изборних правила и избегавају почињење кршења која могу резултирати финансијским казнама.

<П> За више информација о изборним новчаним казнама и другим питањима која се односе на изборну правду, обратите се званичној веб страници Супериорског изборног суда (ТСЕ) или контактирајте ТРЕ у вашој држави.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.тсе.јус.бр/елеитор-елееицоес/елеицоес/пеналтиес/мултас-елеиторалслислислие. ли>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.тре-сп.јус.бр/елеитор/пеналтитиес/мултас-елеитораис "> Регионални изборни суд Сао Пауло (Тре-СП) -Електорска новчана казна / ли>

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>