Какав допринос помоћи

<Х1> Који је допринос помоћи?

<п> Допринос помоћи је накнада коју заузме унијети и класе ентитети за финансирање њихових активности и представљају интересе радника. Даје се за законодавство о раду и може се дисконтирати директно са плате запослених.

<Х2> Како функционише допринос помоћи?

<п> Допринос помоћи успоставља се колективним преговарањем између синдиката и компанија. То може бити обавезно за све раднике одређене категорије или само за сараднике уније.

<п> Обично се допринос помоћи се дисконтира директно са плата радника, у једној рате или је неколико пута подељен. Износ је дефинисан на Генералној скупштини Уније и може се разликовати у зависности од професионалне категорије и зараде запосленог.

<Х3> Које су сврхе доприноса помоћи?

<п> Допринос помоћи има за циљ финансирање активности Уније, попут одбране радних права, преговарање о колективним споразумима, спровођење курсева и обуке, између осталих радњи у корист радника.

<п> Поред тога, допринос помоћи се такође може користити за јачање структуре синдиката, осигуравајући ресурсе за одржавање ентитета и плаћања плата запослених.

<стронг> Ко треба да плати допринос помоћи?

<п> Допринос помоћи може бити обавезан за све раднике одређене категорије, чак и они који нису повезани са Унијом. У овом случају, попуст се врши директно на плату, без обзира на вољу запосленог.

<п> Међутим, допринос помоћи може бити и опционо, односно само да су радили само радници повезани са Унијом. У овом случају, попуст се може извршити само са Екпресс дозволом запосленог.

<Спан> Која су права радника у вези са доприносом помоћи?

<п> Радник има право да буде обавештен о постојању доприноса за негу и његових вредности. Поред тога, такође има право да не плати допринос ако није повезан са Унијом и колекција је обавезна.

<п> Важно је напоменути да се допринос за негу не може збунити са доприносом Уније, који се годишње снижава од свих радника, повезаних или не. Допринос помоћи је специфичан за финансирање активности Уније и може се наплатити у одређеном времену, као и током преговора о колективном уговору.

<О ол>
<ЛИ> Допринос помоћи је обавезан за све раднике одређене категорије;
<ЛИ> Допринос за помоћ је необавезно, само за сараднике уније;
<ЛИ> Радни радник има право да буде обавештен о доприносу помоћи;
<ЛИ> Допринос помоћи не може се збунити са доприносом Уније.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Допринос помоћи
<Хх> Допринос Уније


<тди>
<Тр>
<ТД> оптужени од синдиката и класа ентитета
<ТД> Наплаћује Министарство рада

<Тр>
<ТД> може бити обавезан или опциони
Обавезна за све раднике

<Тр>
<ТД> Финансије активности уније
<ТД> Финанције Унион Систем


<а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом "> Сазнајте више о доприносу помоћи

<РЕФ> Извор: Министарство за рад