Каква је граница грешака у школи

<Х1> Шта је граница грешака у школи?

<п> Када је у питању похађање школе, многи студенти и родитељи сумњају у оно што је дозвољено ограничење одсуства. На овом блогу ћемо се обратити овој теми и разјаснити све ваше сумње.

<Х2> Законодавство о школским одсутности

<П> Бразилски правни правник каже да је похађање школе обавезно за све студенте, од вртића до средње школе. Циљ је осигурати да студенти имају приступ квалитетном образовању и нису наштећени у свом академском развоју.

<п> Према националним смерницама за образовање и закон о основама (ЛДБ), студенти су дужни да имају минимално похађање од 75% класе дате у свакој теми. То значи да је дозвољено ограничење одсутности 25% од укупних часова.

<Х3> Последице грешака

<п> Када ученик прелази дозвољену границу одсуства, он може претрпети неке последице. Међу њима су:

<О ол>
<ЛИ> Недостављање: Ако студент не достигне потребну минималну фреквенцију, он се не може одобрити у дисциплини или чак у школској години.
<ЛИ> ГУБИТАК САДРЖАЈА: Чести изостанци могу учинити да студент изгуби део садржаја који је дат у учионици, што може наштетити њиховом учењу.
<ЛИ> Посвећеност школе у ​​школи: Прекомерна изостанак може угрозити историју ученика, што отежава улазак у установе високог образовања или јавне понуде.

<Х2> Како оправдати грешке

<п> Важно је напоменути да нису све грешке неоправдане. Постоје ситуације у којима студент може представити валидно оправдање, као што је болест, смрт члана породице, учешће у спортским или културним догађајима, између осталог.

<п> Да бисте оправдали изостане, потребно је да родитељи или старатељи контактирају школу и представљају пратеће документе, као што су медицинска потврда или изјаве учешћа у догађајима. Свака образовна установа може имати своја правила и поступке за оправдање изостанака.

<Х2> Значај похађања школе

<п> Похађање школе је основно за процес учења ученика. Бити присутан у часовима омогућава им да континуирано прате садржај, учествују у активностима које предложи наставници и комуницирају са колегама.

<п> Поред тога, редовна фреквенција такође доприноси формирању називања одговорности и дисциплини, које су важне за лични и професионални развој ученика.

<Х2> Закључак

<п> Граница кривичних грешака је 25% укупних класа, према бразилском закону. Превладавање овог ограничења може имати негативне последице за студенте, као што су неодобравање и посвећеност историје школе.

<п> Од суштинског је значаја да су родитељи и старатељи свесни учесника ученика и, ако постоји потреба да се промаши, да су изостанак правилно оправдано. Редовно учешће у часовима је од суштинског значаја за академски успех и развој ученика.