Каква је разлика од АЦУ траве до слонова траве

<Х1> ЦАПИМ АЦУ вс.-Елепхант трава: Која је разлика?

<п> Када је у питању пашњаке, на располагању је неколико опција узгајивачима стоке. Две популарне опције су Цапим Ацу и слонова трава. Иако су обе траве велике продуктивности, имају неке различите разлике. У овом чланку ћемо истражити карактеристике и користи од сваког.

<Х2> ЦАПИМ АЦУ

<п> Шећер, научно познат као <и> пенсетум пурпуреум , је врста тропске траве која потиче из Африке. Широко се користи као храна за храну за животиње због своје високе продуктивности и храњиве вредности.

<п> Неке карактеристике АЦУ траве укључују:

<ул>
<ЛИ> Просечна висина од 2 до 3 метра
<ЛИ> Велики и дуго лишће
<ЛИ> Прилагођавање различитим врстама тла
<ЛИ> Толеранција на услове суше
<ЛИ> Садржај високог протеина

<П> Због своје високе продуктивности и исхране, АЦУ трава се широко користи у сточној стоци, посебно у храњењу говеда и овца.

<Х2> слонова трава

<п> Слонова трава, научно позната као <и> пенсетум пурпуреум , да ли је још једна врста тропске траве која потиче из Африке. Попут шећерне траве, слонова трава се такође широко користи као храна за храну за животиње.

<п> Неке карактеристике слонова траве укључују:

<ул>
<ЛИ> Просечна висина од 3 до 5 метара
<ЛИ> Велики и дуго лишће
<ЛИ> Прилагођавање различитим врстама тла
<ЛИ> Толеранција на услове суше
<ЛИ> Садржај високе влакана

<п> Слонска трава позната је по својој високој продуктивности и отпорности на нежељене услове као што су суве и животињске трампоне.

<Х3> Разлике између ЦАПИМ АЦУ и слонова траве

<п> Иако ЦАПИМ и слонова трава деле неке сличне карактеристике, постоје важне разлике између њих. Неке од главних разлика укључују:

<О ол>
<ЛИ> Прехрамбени садржај: АЦУ Трава има већи садржај протеина у поређењу са слоновом травом, што га чини преферираном опцијом за животињску храну.
<ЛИ> Висина: слонова трава тежи да расте гласније од АЦУ цапима, што може бити важно разматрање у зависности од система управљања.
<ЛИ> Садржај влакана: слонова трава има већи садржај влакана у поређењу са шећерном травом, што може утицати на пробављивост и употребу говеда.

<п> Важно је размотрити специфичне потребе вашег јата и услова управљања пре него што одаберете између траве АЦУ и слонова. Обје опције имају своје предности и могу бити погодне за различите ситуације.

<п> Укратко, и АЦУ и слонова трава су трава велике продуктивности и исхране. Избор између њих зависиће од специфичних потреба ваших стада и управљачких услова. Погледајте стручњака за пашњаке да бисте добили персонализоване смернице на основу ваших околности.