Какво је значење плавог срца

<Х1> Значење плавог срца

<п> Плаво срце је симбол који представља свест и солидарност са менталним здрављем. Користи се за промоцију разумевања и емпатије у односу на људе који пате од менталне болести, као што су депресија и анксиозност.

<Х2> Важност свести

<п> Свест менталног здравља је основна за борбу против стигме и предрасуда која и даље постоје у вези са овим болестима. Често се људи пате од менталних проблема суде и стигматизоване, што га чини још тежим потражити помоћ и лечење.

<П> Стога се плаво срце користи као симбол солидарности и подршке. Представља важност отвореног разговора о менталном здрављу, тражећи професионалну помоћ и подршку људима који доживљавају емоционалне потешкоће.

<Х3> Како се појавио плави симбол срца?

<п> Симбол плавог срца створио је Светска здравствена организација (ВХО) у 2015. години, као део кампање “Хајде да разговарамо”. Сврха кампање била је промовисање свести о депресији и охрабрити људе да траже помоћ.

<п> Плаво срце је изабрано као симбол јер представља боју неба и мора, који су елементи који преносе спокојство и спокојство. Поред тога, срце је универзални симбол љубави и саосећања, који појачава важност лечења менталног здравља са пажњом и наклоношћу.

<стронг> Како да подржите узрок?

<п> Постоји неколико начина да се подржи узрок менталног здравља и симбола плавог срца. Једно је да дели информације о предмету на друштвеним мрежама, користећи Хасхтаг # Хеарт. Ово помаже да се шири свест и борбу против стигме у односу на менталне болести.

<П> Такође је важно бити свестан знакова емоционалних проблема у себи и људима око вас. Ако ви или неко кога знате, доживљавају емоционалне потешкоће, не оклевајте да потражите професионалну помоћ. Постоји неколико обучених професионалаца који могу понудити потребну подршку.

<О ол>
<ЛИ> Потражите психолога или психијатра;
<ЛИ> Разговарајте са пријатељима и породицом;
<ЛИ> Придружите се групама за подршку;
<ли> Пракса практикују активности које промовишу емоционално благостање, попут вежбања и медитације;
<ЛИ> Будите отворени за дијалог и активно слушање;
<ЛИ> Дробавање информација менталног здравља;
<ли> Будите ематхиц и подржавају.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Додатни ресурси


<тди>
<Тр>
<ТД> <а хреф = "хттпс: //ввв.вхо.инт/ментал_хеалтх/ворлд-хеалтх_волд-2019/ен/ "> Светска здравствена организација – Светски дан менталног здравља <ТД>

<Тр>
<ТД> <а хреф = "хттпс: //ввв.цвв.орг.бр/ "> Центар за процену живота – ЦВВ

<Тр>
<ТД> <а хреф = "хттпс: //ввв.сауде.гов.бр/сауде-де-а-з/Сауде-ментал "> Министарство здравља – ментално здравље


<п> Свест менталног здравља је пресудна за промоцију више добродошца и емпатичног друштва. Симбол плавог срца представља ову борбу и посвећеност бригу о нашем емоционалном здрављу и онима око нас.