Какво је право име Неимар

<Х1> Неимарово право име

<п> Јесте ли се икад запитали шта је право име чувеног фудбалера Неимар? У овом чланку ћемо открити ове информације и истражити нешто више о каријери спортисте и лични живот.

<Х2> Неимар-ова каријера

<п> Неимар да Силва Сантос јуниор, познат широм света као Неимар, рођен је 5. фебруара 1992. године, у Моги Дас Црузес, Сао Пауло, Бразил. Из врло младе доба показао је талента за фудбал и започео своју професионалну каријеру у Сантосу Футебол Цлубеу, где је стекао истакнутост и освојио неколико наслова.

<п> 2013. године, Неимар је пребачен у Барселону, један од највећих клубова на свету, где је играо заједно са великим именима попут Лионела Месси и Луис Суареза. За време свог шпанског клуба освојио је бројне наслове, укључујући УЕФА Лигу шампиона.

<п> 2017. године, Неимар је направио рекордни пренос у Париз Саинт-Гермаин (ПСГ), постајући најскупљи играч у фудбалској историји. У Француском клубу наставио је да блиста и освоји наслове, као и постаје најбољи стрелац у историји ПСГ-а.

<Х2> Неимарово право име

<п> Неимарово право име је Неимар да Силва Сантос јуниор. Име је добио по оцу, Неимару да Силва Сантос, који је такође био фудбалер. “Јуниор” се додаје на име да би га разликовао од оца.

<П> Иако је познат широм света само као Неимар, занимљиво је знати да је његово пуно име Неимар да Силва Сантос јуниор.

<Х2> Лични живот Неимара

<п> Поред своје фудбалске каријере, Неимар је такође познат по свом личном животу. Он има сина по имену Давид Луцца, резултат његовог односа са бившом девојком Царолина Дантас. Неимар је такође веома активан на друштвеним мрежама, где дели тренутке свог личног и професионалног живота са својим фановима.

<п> изван поља, Неимар је такође укључен у разне друштвене акције и добротворне пројекте. Он користи своју славу и утицај да помогне потребној деци и промовисати социјалну укљученост кроз спорт.

<Х3> Закључак

<п> Неимар, чије је право име Неимар да Силва Сантос јуниор, један је од данашњих најважнијих фудбалских играча. Његова сјајна каријера и неспорни талент учинили су му иконичну фигуру у спортском свету. Поред тога, ваш лични живот и ваше учешће у социјалним узроцима показују да је то много више од само фудбалера.