Како да окончате пилећу густву

<Х1> Како завршити пилећу гузу

<п> Пилећи ушију су уобичајени паразити који могу изазвати здравствене проблеме и нелагоду перадирања. Ако имате пилиће у дворишту или узгоју, важно је знати како се бавити овим нежељеним инсектима. У овом чланку ћемо разговарати о неким ефикасним начинима за окончање пилећих ушију.

<Х2> Препознавање пилеће гусе

<п> пре него што започнете са лечењем проблема, важно је правилно препознати пилеће уши. Ови инсекти су мали, бели или сиви и обично се налазе у казнама и кожи птица. Хранили су се крвљу пилића, узрокујући сврбеж, иритацију, па чак и анемију.

<Х3> Природни третмани

<п> Постоји неколико опција за природне третмане који могу помоћи у уклањању пилећих ушију. Ево неких од њих:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Неем уље: Неем уље је природни инсектицид који се може користити за убијање ушију. Само разблажите неколико капи воде и прскајте птице.
<ЛИ> <стронг> вода и сапун: Купка са благим сапуном и водом може помоћи у уклањању ушију од пилића. Обавезно добро испрати да не оставите остатке сапуна.
<ЛИ> <стронг> Љековно биље: Неки биљци, попут менте и рузмари, имају одвратна својства која могу да помогну у одевању ушију. Можете ставити ове сушене биље у гнезде пилића.

<Х2> Хемијски третмани

Ако природни третмани нису ефикасни, можете размотрити коришћење специфичних хемикалија за уклањање пилећих ушију. Важно је прочитати и следити упутства произвођача да би се осигурала сигурност птица и спречила контаминацију јаја.

<Х3> Превенција

<п> Поред лечења проблема, важно је усвојити превентивне мере да не би дошло до заразе пилетином ушију. Ево неких савета:

<ул>
<ЛИ> <стронг> хигијена: Држите окружење чисто и суво, уклањајући измет и редовно остаје хране.
<ЛИ> <стронг> Изолација: Када уносе нове птице у двориште, држите их изолованим неколико дана да бисте видели да ли су здрави и уши.
<ЛИ> <стронг> Редовна инспекција: Учините редовне инспекције на пилићима да идентификују било који сигнал инфестације и проблем третира у што је пре могуће.

<п> Закључно, пилећи уши могу бити чест проблем у креацијама за птице. Међутим, са одговарајућим третманима и превентивним мерама, могуће је окончати ове паразите и држати њихове пилиће здраве и без нелагодности.