Како пилетина производи јаје

<Х1> Како пилетина производи јаје

<п> Производња јаја је фасцинантни процес који се јавља у телу пилића. У овом чланку ћемо детаљно истражити како пилетина производи јаје, од формирања јаја до његовог положаја.

<Х2> Формирање јаја

<п> Формирање јаја почиње у јајницима пилетине. Јајници садрже неколико незрелих јаја, названих ооцитима. Током репродуктивног циклуса пилетине, ооцит се ослобађа из јајника и иде у јавидукт.

<п> У јајомиту, ооцит је умешан у неколико слојева, који чине различите делове јаја. Први слој је Цлара, такође позната као албумин. Тада се формира унутрашња мембрана, а затим спољна мембрана.

<п> Након мембрана, формира се жуманце, који је хранљив део јајета. ГЕМ је умотан у Цхалазу, што га чува у центру јајета. Коначно се формира љуска јаја, углавном састављена од калцијум карбоната.

<Х2> Огласно држање

<п> Након потпуног формирања јаја, потиче се из јајовода и поставља га пилетина. Осигурање јаја јавља се кроз клоаку, заједничко отварање репродуктивног и пробавног система пилетине.

<п> Једном када се јаје стави, пилетина може почети да производи друго јаје. Репродуктивни циклус пилића је континуиран, са производњом једног јајета сваких 24 до 26 сати.

<Х3> Рариоритете на производњи јаја

<О ол>
<ЛИ> Боја коре јаја варира у складу са пасмином пилетине, али не утиче на квалитет или укус јајета.
<ЛИ> Пилетину не треба пијетао за производњу јаја. Јаја коју купујемо у супермаркету углавном се не оплођују.
<ЛИ> Производња јаја утиче пилећа исхрана. Уравнотежена и исхране -Рицх Диет је неопходна за производњу здравих јаја.

<п> Сада када знате како пилетина производи јаје, можете даље уживати у овој свестраној и хранљивој храни. Јаја су одличан извор основних протеина и хранљивих састојака и користе се у мноштву укусних рецепата.

<п> Ако имате више питања о производњи јаја или желите да знате више радозналости о пилићима, обавезно претражите и истражите више о овом фасцинантном субјекту!