Како повећати хематокрит

<Х1> Како повећати хематокрит

<п> Хематоцрит је тест крви који мери проценат црвених крвних зрнаца. Имати ниску хематокрит може указивати на анемију или друге здравствене услове. На овом блогу ћемо разговарати о неким начинима да природно повећамо хематокрит.

<Х2> 1. Правилна снага

<п> Избалансирана и исхране -Рицх дијета је од суштинске важности за повећање хематокрита. Гвожђе -Рицх храна као што је црвено месо, пасуљ, леће и шпинат може помоћи повећању производње црвеног крвног ћелија. Поред тога, храна богата витамином Ц, као што су наранџе и јагоде, може помоћи у упијању тела тела.

<Х2> 2 Додатак гвожђа

<п> У неким случајевима, додатак гвожђа може бити потребно да се повећа хематокрит. Важно је да се консултујете са лекаром пре него што започнете било какве додатке, јер вишак гвожђа може бити штетно за здравље.

<Х2> 3. Редовна вежба вежбања

<п> Редовна вежба може да подстакне производњу црвених крвних зрнаца. Аеробне вежбе, као што су ходање, трчање и пливање, посебно су корисне за кардиоваскуларне здравље и могу вам помоћи да повећају хематокрит.

<Х2> 4. Адекватна хидратација

<П> Довољна вода је пресудна за чување тела здравог и подстицање производње црвених крвних зрнаца. Обавезно попијте најмање 8 чаша воде дневно.

<Х2> 5 Избегавајте прекомерну потрошњу алкохола

<п> Прекомерна потрошња алкохола може нарушити производњу црвене крвне ћелије. Важно је да ограничите потрошњу алкохола или избегавате потпуно ако је могуће.

<Х2> Закључак

<П> Повећање хематокрита може се постићи комбинацијом одговарајуће исхране, допуњења гвожђа, вежбања, хидрације и избегавања прекомерне потрошње алкохола. Међутим, увек је важно да се консултујете са лекаром пре него што направите било какве промене у исхрани или започиње било какве додатке.