Како преузети триглицериде у крви

<Х1> Како преузети триглицериде у крви

<п> Тригицериди су врста масти присутне у крви која, када у вишку, може повећати ризик од кардиоваскуларних болести. Стога је важно одржати ниво триглицерида у оквиру препорученог опсега. У овом чланку ћемо представити неке савете да бисмо помогли да преузмемо триглицериде у крви.

<Х2> Здрава јело

<п> Један од главних начина преузимања триглицерида у крви је кроз здраво јело. Важно је избегавати прекомерну потрошњу хране богате засићеним и транс мастима попут пржене хране, прерађене хране и масним месом. Уместо тога, одлучите се за храну богату здравим мастима као што су риба, авокадо, маслиново уље и ораси.

<П> Такође је важно смањити потрошњу рафинираних шећера и угљених хидрата као што су бомбони, сода, бели хлеб и тјестенина. Преферирајте целу храну, воће, поврће и поврће, које су богате влакнима и хранљивим материјама.

<Х2> Пракса физичке вежбе

<п> Редовна вежба је такође критична за смањење триглицерида у крви. Физичка активност помаже повећању метаболизма, калорија сагоревања и побољшава циркулацију крви. Поред тога, аеробне вежбе као што су ходање, трчање, пливање и бициклизам посебно су ефикасни у смањењу нивоа триглицерида.

<Х2> Контрола телесне тежине

<п> Вишак килограма је директно повезано са повећаним триглицеридима у крви. Стога је важно одржати здраву тежину кроз уравнотежену исхрану и редовну вежбу. Ако је вишак килограма, обратите се нутриционисти или лекару да бисте примили персонализоване смернице.

<Х2> Избегавајте потрошњу алкохола

<п> Прекомерна потрошња алкохола може повећати ниво триглицерида у крви. Стога је важно избећи конзумацију алкохола или ограничити њихову потрошњу умјерене количине. Идеално не прелази једну дозу дневно за жене и две дозе дневно за мушкарце.

<Х2> ЦОНСУЛТИТЕ ЛОКЕР

<п> Ако сте већ усвојили здраве навике, а опет ниво триглицерида и даље су високи, важно је да се консултујете са лекаром. Он може процијенити потребу да се прописе лекове како би се помогло у контроли триглицерида и указује на рутинске тестове за надгледање вашег здравља.

<п> Увек запамтите да следите медицинске и прехрамбене смернице да бисте осигурали здрав живот и спречили болест.