Како се зове тест крви за трудноћу

<Х1> Преглед крви за трудноћу: Како се зове?

<п> Када је сумњива жена која је трудна, један од најпоузданијих начина за потврду трудноће је кроз крвни тест. Ова врста прегледа је у стању да открије присуство ХЦГ хормона (људског хорионског гонадотропина) у женској крви, што указује на трудноћу.

<Х2> Врсте крвних испитивања за трудноћу

<п> Постоје две врсте крвних тестова који се могу извести да потврде трудноћу:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> квалитативно: Овај испит само указује да ли је жена трудна или не, без пружања информација о количини хормонских ХЦГ-а присутних у крви.
<ЛИ> <стронг> квантитативно: Овај испит Поред потврђивања трудноће, такође мери количину хормона ХЦГ-а присутне у крви, што може бити корисно за процену еволуције трудноће.

<Х3> Како је тест крви за трудноћу?

<п> Преглед крви за трудноћу се изводи у лабораторијама клиничке анализе. Поступак је једноставан и брз, који захтева само прикупљање мале количине крви жене.

<п> Након наплате, крв се анализира у потрази за присуством хормона ХЦГ. Ако је резултат позитиван, то значи да је жена трудна.

<Х2> Зашто тест крви за трудноћу?

<п> Тест крви за трудноћу сматра се прецизније од теста апотека јер може открити присуство ХЦГ хормона у мањим концентрацијама. Поред тога, квантитативни преглед може пружити важне информације о еволуцији трудноће.

<п> Важно је нагласити да се тест крви за трудноћу треба извести под лекарским саветима како би се осигурала тачна интерпретација резултата и правилан праћење трудноће.

<Х2> Закључак

<п> Тест крви за трудноћу, познат и као ХЦГ преглед, поуздан је начин да се потврди трудноћа. Може се извести квалитативно или квантитативно, може да открије присуство ХЦГ хормона у женској крви. Важно је потражити лекарске савете да извршите испит и правилно протумачи резултате.