Како се зове филм за пеле

<Х1> Име филма Пеле: “Пеле: Рођење легенде”

<Х2> Увод
<п> Филм “Пеле: Рођење легенде” је биографија која приказује живот и каријеру чувеног бразилског фудбалера, Едсон Арантес до Насцименто, боље је познате као Пеле. Покренута 2016. године, филм говори о томе Пеле је понизно детињство да постане једна од највећих икона Светског спорта.

<Х2> Синопсис
<п> Филм Цхроницлес Пеле је путовање од свог детињства у Бауру, Сао Пауло, док није постао најмлађи фудбалер за освајање Светског купа. Кроз мешавину драмске и узбудљиве фудбалске сцене, филм приказује изазове суочених од Пеле током своје каријере, укључујући расне предрасуде и финансијске потешкоће.

<Х2> Улоге и смер
<п> Филм има талентовани уложак, укључујући Кевин де Паула у улози Пеле, Винцент Д’Ондофрио као тренера Феола, а Родриго Санторо који игра Пелеовог оца. Правац је Јефф Зимбалист и Мицхаел Зимбалист. П>

<Х2> Рецепција и критика
<п> “Пеле: Рођење легенде” је примило мешовите критике из специјализоване штампе. Неки су похвалили тим и добро–хореографирани фудбалски сцене, док су други сматрали површну скрипту и предвидљиву наративу. Међутим, филм је јавност добро примила, посебно фудбалски фанови и обожаваоци Пелеа.

<Х2> Радиоциознисти
<О ол>
<ЛИ> Филм је произведен у партнерству са самим Пелеом, који је и поступио као технички консултант.
<ЛИ> Соундтрацк филма има познате бразилске песме, попут “али ништа” Јорге Бен Јор.
<ЛИ> Филм је објављен у неколико земаља широм света, помажући да се Пелеина прича у нову генерацију фудбалских фанова.

<Х2> Закључак
<п> “Пеле: Рођење легенде” је филм који приказује живот и каријеру једног од највећих фудбалера свих времена. Упркос мешовитом критику, филм нуди занимљив поглед на Пелеино путовање од свог детињства до легенде о спорту. Ако сте фудбалски вентилатор или сте заинтересовани да знате више о историји Пеле, вреди провјерити овај филм.