Како се зове Јапанов новац

Име јапанске валуте је јен. Иене је званична валута у земљи од 1871. године, замењујући бившег монетарног система Ријеса. Симбол јена је ¥ и кодекс валуте је ЈПИ. Иене се широко користи у Јапану за све пословне и финансијске трансакције.

<Х1> О Иене: Валута Јапана

<п> Јапан је познат по својој богатој култури, напредној технологији и снажној економији. А важан део јапанске економије је њена валута, јен. У овом чланку ћемо истражити више о јену и њеном значају за земљу.

<Х2> Шта је Иене?

<п> Иене је званична валута Јапана. Уведено је 1871. године, замењујући бивше монетарне системе Ријеса. Од тада, Иене је био главни облик плаћања у земљи.

<Х3> Симбол и кодекс валуте

<п> Симбол јена је ¥, што је слично симболу долара ($). Кодекс валуте је ЈПИ, који се користи у међународним финансијским трансакцијама.

<стронг> Употреба јена

<п> Иене се широко користи у Јапану за све пословне и финансијске трансакције. Прихвата се у продавницама, ресторанима, хотелима и другим установама широм земље. Поред тога, иене је једна од најговарачких валута на глобалном тржишту размене.

<Спан> Иене вредност

<п> Вредност јена у односу на остале валуте може да плута због неколико фактора, као што су јапанска економија, каматне стопе и монетарне политике. Инвеститори и трговци пажљиво прате иени флуктуације да би се упознали са информисаним финансијским одлукама.

<О ол>
<ЛИ> Напомене и кованице
<ЛИ> Иене Нотес доступне су у разним деноминацијама, укључујући 1.000, 2.000, 5.000 и 10.000 јена. Кованице су доступне на мањим вредностима као што су 1, 5, 10, 50, 100 и 500 јен.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Деноминација
<Хх> Боја


<тди>
<Тр>
<ТД> 1.000 јена
<ТД> Греен

<Тр>
<ТД> 2.000 јена
<ТД> Плава

<Тр>
<ТД> 5.000 јен
<ТД> Виолет

<Тр>
<ТД> 10,000 јен
<ТД> Бровн


<а хреф = "хттпс: //ввв.бцб.гов.бр/цонтролеинфлацао/цонтролеинфлацао "> Референца

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Укратко, јен је валута Јапана и игра пресудну улогу у економији у земљи. Широко се користи у комерцијалним и финансијским трансакцијама, а његова вредност може да плута у складу са кретањем на тржишту. Ако планирате да посетите Јапан, важно је бити упознат са Иеном и њеним деноминацијама.