Кевин морамо да разговарамо о Кевину

<Х1> Кевин: Морамо да разговарамо о Кевину

<Х2> Увод
<п> Филм “Морамо да разговарамо о Кевину” је адаптација истоименог књиге, написала Лионел Схривер. Покренут у 2011. години, играни филм се бави темама као што је мајчинство, кривица и насиље кроз причу о ЕВА Кхатцхадоуриан и њеном сину Кевинау.

<Х2> Синопсис
<п> Плац се врти око проблематичног односа између ЕВА и Кевине-а. Од рођења, Кевин показује узнемирујуће понашање, што води ЕВА да доведе у питање њену способност мајке. Филм се приповечује у Фласхбацкс-у, показујући упечатљиве тренутке Кевина-овог живота и догађаја који су довели до ужасног исхода.

<Х2> Ликови
Улива има сјајне наступе, истичући Тилда Свинтон као Ева Кхатцкетдоуриан и Езра Миллер као Кевин Кхатцкетдоуриан. Динамика између два лика је интензивна и узнемирујућа, преношење гледаоца натезачу присутно у односу на матично дете.

<Х2> Прекривене теме
<п> Филм се бави различитим сложеним темама, као што је мајчинство, људска природа, насиље и његове последице. Ева се стално упише у вези са својом одговорношћу за Кевина креацију и ако му недостатак наклоности допринео развоју његове узнемирујуће личности.

<Х2> Реперцуссион
<п> “Морамо да разговарамо о Кевину” примили су позитивне критике стручних критичара и призната на филмским фестивалима. Перформансе Тилда Свинтон-а посебно је хвалио, као и смер Линне Рамсаи-а. Филм је поставља важне дискусије о људској природи и утицају животне средине на формирање особе.

<Х2> Закључак
<п> “Морамо да разговарамо о Кевину” је ударан филм који се бави дубоким и узнемиравајућим темама. Кроз историју Ева и Кевине-а суочени смо са питањима о мајчинству, кривици и насиљу. Вриједно је гледати и разматрати се на сложености људске природе.