Колико месеци штене може да се окупа

<Х1> Колико месеци може да се штене купате?

<п> Када усвојимо штене, једна од првих сумњи који настају односи се на основну негу, као што је хигијена. И једно од најчешћих питања је: Колико месеци штене купају?

<П> Важно је запамтити да су штенад осетљивији и деликатнији од одраслих паса, тако да морате да направите посебно време купања.

<Х2> Када почиње купање штенетом?

<п> Идеал је сачекати да штене доврши најмање 2 месеца пре него што је прво купка. До ове године, мајка штенета је одговорна за своју хигијену, лизајући га да га чисти.

<п> Након 2 месеца, можете почети да се купате у рутини штенета, али важно је да следите неке препоруке како би се осигурала сигурност и добробит вашег љубимца.

<Х3> Држите се када купате штене

<п> 1. Изаберите право место: пре него што се туширате, проверите да ли је место чисто, сигурно и угодној температури. Избегавајте ваздушне струје и клизаве површине.

<п> 2. Користите специфичне производе за штенад: Хигијенски производи за одрасле особе могу бити веома јаке за осетљиву кожу штенаца. Одлучите се за шампоне и специфичне штенадске штенад, који су мекше и мање неугодно.

<п> 3. Подесите температуру воде: вода за купање треба да буде топла, никад не врућа. Испитајте температуру стражњим дијелом руке пре него што се мазите штене.

<п> 4. Будите опрезни са очима и ушима: Спречите да вода и шампон дођу у додир са очима и ушима штенета. Користите памук да бисте заштитили ове области док се купате.

<п> 5. Добро осушите штене: Након купања, осушите штенећи меким пешкиром. Избегавајте употребу сушара за косу, јер бука и топлота могу уплашити штене.

<п> Запамтите да је свако штене јединствено, а неки се могу лакше прилагодити купку од других. Ако ваше штене покаже много нелагодности или страха док се купа, важно је поштовати његово време и потражити смернице од ветеринара.

<п> Са стрпљењем, љубављу и бригом, моћи ћете да успоставите тиху и пријатну рутину купатила за своје штене. Искористите овај тренутак да ојачате везу са својим кућним љубимцем и пружите га здравим и срећним животом.