Колико недеља излази пуфер

<Х1> Колико недеља излази пуфер?

<п> Мукосо пуфер је густа и желатинозна супстанца која се формира на грлића материце током трудноће. Има функцију заштите бебе од могућих инфекција. Тампон се може протјерати пре почетка рада, који може подићи сумњу и забринутости код трудница.

<Х2> Шта је слузни радник?

<п> Мукосо пуфер је излучивање произведено цервикалним жлездама. Састоји се од грлића материце, мртвих ћелија и бактерија. Његова конзистенција је слична сировој јајима бели или прозирном џему. Пуфер делује као заштитна баријера, спречавајући улазак бактерија и других микроорганизама у материци.

<Х2> Када слузни пуфер остави?

<п> Мукозна пуфер може изаћи у различито време трудноће. Неке жене могу изгубити недељама пре испоруке, док други могу изгубити само неколико сати пре контракција. Нема тачног тренутка за излаз пуфера, јер је свака трудноћа јединствена.

Како препознати излаз мукозног пуфера?

<п> Мукосо пуферски излаз може се идентификовати дебелим и желатинозним вагиналним пражњењем са жућкастом, ружичастом или браон. Неке жене могу приметити присуство малих трагова крви у слузи. Важно је нагласити да присуство крви не мора нужно да указује на почетак рада, већ дилатацију грлића материце.

<Х3> Шта да радите када слузни пуфер не лишће?

Кад слузни пуфер не остави, није потребно паничари. Важно је информисати акушерног лекара о ономе што се догодило како би могао да процени ситуацију и води трудницу. Одлазак слузног пуфера није дефинитиван знак да ће се радна снага одмах почети, али може бити назнака да се тело припрема за порођај.

<О ол>
<ЛИ> Контактирајте своје акушер;
<ЛИ> Запишите датум и време одласка из мукосо пуфера;
<ЛИ> Напомена Ако постоје и други знакови рада, као што су редовне и интензивне контракције;
<ЛИ> Останите мирни и тишини, јер стрес може ометати процес рада.

<Х2> Закључак

<п> Мукосо пуфер је природни догађај и део је процеса припреме тела за порођај. Свака трудноћа је јединствена, а излаз у пуферу може се појавити у различитим временима за сваку жену. Важно је бити свестан знакова тела и информисати акушерног лекара о било којој промени. Запамтите да слузни пуфер није коначан индикативан да ће се рад одмах почети, али знак да се тело припрема за порођај за порођај.