Колико недеља осећа бебу како помера другу трудноћу

<Х1> Колико недеља осетите да се беба премести друга трудноћа

Једно од најузбудљивијих искустава трудноће је осећати да се беба креће по први пут. У другој трудноћи многе су жене радознале када могу да осете ове покрете тако посебне. У овом чланку, разговарајмо о тренутку када можете видети прве ударце и покрете бебе током друге трудноће.

<Х2> Када је могуће осећати да беба помера другу трудноћу?

<п> Свака трудноћа је јединствена, а у тренутку када мајка може да осети како се беба кретаљка може варирати. У другој трудноћи је уобичајено да жене то раније доживљавају покрете бебе него у првој трудноћи. То је зато што је мајка већ упозната са сензацијама и зна како препознати знакове бебе.

<п> Генерално, у другој трудноћи, могуће је осетити бебу да се креће између 16 и 20 недеља гестације. Међутим, неке жене могу приметити покрете пре или убрзо након овог периода. Важно је запамтити да је свака трудноћа јединствена и да развој бебе може варирати.

<Х2> Како је осећај осећаја да се беба креће?

<П> Осећај беба је прво у неописивој сензацији. Многе жене описују прве покрете попут благих лептира који су премлаћила крила унутар трбуха. Како напредује трудноће, бебини покрети постају интензивнији и приметнији.

<п> Уобичајено је да су прва кретања суптилнија и лакша и могу се мешати са гасовима или другим нелагодима трбуха. Преко недељама, бебини ударци и ударци постају јачи и више очигледније и може се осећати интерно од стране мајке и споља од стране других људи који додирују трбух.

<Х2> Шта да радите ако не осећате да се беба помера?

<п> Ако сте у другој трудноћи и нисте осетили да се беба креће, не брините. Свака трудноћа је јединствена и тренутак када је могуће осетити да покрети могу варирати. Међутим, ако сте забринути, важно је разговарати са лекаром.

<п> Лекар може да обавља тестове и процени развој бебе како би се осигурало да је све у реду. Запамтите да је нормално да не осетите бебине покрете са толико интензитета на почетку трудноће, посебно ако имате неколико недеља трудноће.

<Х2> Закључак

<П> Осјећам да је беба која се креће једно од најузбудљивијих искустава трудноће. У другој трудноћи уобичајено је да ће жене прецизирати бебине покрете раније него у првој трудноћи. Међутим, свака трудноћа је јединствена и тренутак када је могуће осећати да покрети могу варирати.

<п> Ако сте у другој трудноћи и нисте осетили да се беба креће, не брините. Разговарајте са својим лекаром да одговорите на ваша питања и осигурајте да је све у реду са бебином развојем.