Коса вам не пориче Мулатто

<Х1> Ваша коса не пориче Мулатто

<Х2> Увод
<п> Коса је упечатљива и важна карактеристика за идентитет сваке особе. У случају црних жена, коврџава и коврџава коса је симбол отпорности и оснаживања. На овом блогу, разговарајмо о лепоти и значају афросеријске косе, истичући фразу “Ваша коса не пориче Мулатто”.

<Х2> Значење фразе
<п> Фраза “Ваша коса не пориче Мулатто” је изломак песме “Ваша коса не демантира”, коју је сачинио ламартин бабо и игра Цармен Миранда. Музика је била велики успех 1930-их и постала химна афро-бразилске културе.
<п> Израз “не пориче Мулатто” односи се на лепоту и понос црних жена, које чак и са коврџавом и гломазном косом не ускраћују своје коријене и њихов идентитет.

<Х2> Авачност Афро косе
<п> Током година, Афро коса је била мета предрасуда и дискриминације. Многе црне жене осетиле су притисак исправљања косе да одговара козметичким стандардима који су наметнули друштво.
Међутим, последњих година је дошло до кретања уважавања и прихватања афросеријске длаке. Све више и више жена претпоставља своје коврче и ствара однос љубави и бриге за косу за косу.
<п> Афро коса је јединствена и има јединствену лепоту. Представља разноликост и отпорност црне културе. Поред тога, то је облик изражавања и оснаживања црне жене.

<Х2> Њега косе АФРО
<п> да држи афро косу здраво и лепо, важно је да следите одређену негу. Ево неких савета:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Хидратација: Афро коса има суху, тако да је од суштинске важности редовно да га редовно влажи. Користите специфичне производе за коврџаву косу и урадите дубоку хидратацију.
<ЛИ> <стронг> Завршетак: да бисте дефинисали коврче, користите технике завршне обраде као што су трака, увртање или текстурирање. Ово ће помоћи да се жице држе више дефинисане и са мање фриззе.
<ЛИ> <стронг> заштита: Користите технике заштите као што су плетенице, завоји или лепиња да заштите косу ноћу или у ситуацијама где се може оштетити.
<ЛИ> <стронг> Избегавање прекомерне употребе топлоте: Вишак топлоте може оштетити косу, зато избегавајте честу употребу равног гвожђа и сушилице. Одлучите се за технике природних сушења.

<Х2> Закључак
<п> Афро коса је симбол отпорности, лепоте и оснаживања. Фраза “Ваша коса не пориче Мулатто” представља валоризацију и понос црних жена у односу на њихову коврџаву и коврџаву косу. Важно је да свака особа буде слободна да изрази свој идентитет и њихову лепоту како желе, без подношења стандарда које је наметнуло друштво.