Која храна држи црево

<Х1> Која храна држи црево?

<П> Имати добро цревно функционисање је неопходно за здравље нашег тела. Када црева не ради правилно, можемо да осетимо нелагоду, отицање и још озбиљније проблеме. Стога је важно знати која храна може помоћи прилогу црева и избећи их у вишку.

<Х2> Храна која може да држи црева

<п> Неку храну имају својства која могу допринети повећаној затвори. Важно је напоменути да свака особа може другачије реаговати на ову храну, тако да је важно да посматрате како њихово тело реагује на свако од њих.

<Х3> 1. Зелене банане

<п> Зелене банане имају висок садржај шкроба, што је теже тешко пробавити. Ово може допринети затвори у неким људима.

<Х3> 2 Сир

<п> Неке врсте сира, као што су бели сир и цхеддар сир, ниски су лактоза, што може проузроковати затвор у нетолерантним људима лактозе.

<Х3> 3. Црвено месо

<п> Прекомерна потрошња црвеног меса може допринети затвор, јер су богати протеинима и сиромашни у влакнима.

<Х3> 4. Бели пиринач

<п> Бијели пиринач је лако-по-највећа храна, али има низак садржај влакана. Стога његова вишка потрошња може допринети затворству.

<Х2> Храна која може помоћи испустињу црева

<П> Баш као што постоје храна која може да држи црево, постоје и они који могу да вам помогну да га пусте. Ова храна је богата влакнима и помаже у регулисаном транзиту.

<Х3> 1. Воће са кором

<П> Воће попут јабуке, крушке и шљиве, када се конзумирају са шкољком, богати се влакнима и могу вам помоћи да се ослободи црева.

<Х3> 2 Леасна поврће

<П> Поврће попут салате, аруге и шпината богат је влакнима и помажу у регулисању функције црева.

<Х3> 3. Цела зрнаца

<П> Храна попут зоби, квиноа и браон пиринча богата је влакнима и помажу у ослобађању црева.

<Х3> 4. Вода

<П> Вода за пиће у адекватном износу је пресудна за правилно функционисање црева. Вода помаже ублажити столицу и олакшава његову елиминацију.

<п> Важно је запамтити да би храна требала бити уравнотежена и разноврсна и да свака особа може имати специфичне потребе. Ако имате проблеме са затворским проблемима, препоручује се тражење лекара или нутрициониста за индивидуализовану процену.