Која храна се покупи

<Х1> Коју храну треба да се покупи?

<п> Национални испит са средњим школама (ЕНЕМ) један је од најважнијих тестова за студенте који се желе придружити универзитету. Поред студирања и припрема за испит, од суштинског је значаја да се брине о храни током тестних дана.

<Х2> Зашто је важно да се добро храни током ЕНЕМ-а?

<п> Погодна исхрана је пресудна за обезбеђивање енергије, концентрације и добре перформансе током испитиваних сати. Поред тога, уравнотежена исхрана доприноси физичком и менталном благостању, помажући контролирању стреса и анксиозности.

<Х3> Која се храна препоручује?

<п> <стронг> Воће: Воће су сјајне опције које треба да предузму током ЕНЕМ-а како су извори витамина, минерала и влакана. Одлучите се за практично плодове конзумирања, попут јабуке, банане, грожђа и јагоде.

<п> <стронг> НУТС и ораси: Ова храна је богата добрим мастима, протеинима и влакнима, што помажу у одржавању ситости и постепено пружити енергију.

<п> <стронг> житарица: житарица: житарице су практичне и могу бити опција за брзу ужину током пробојних пауза. Потражите ниске шећерне и влакне -рицх опције.

<п> <стронг> Природни сендвичи: Припремите сендвиче са целим хлебом, мршавим сиревима, пилетином или ћурком дојком и свежим поврћем. Избегавајте врло масну храну јер могу изазвати нелагоду током теста.

<п> <стронг> вода: Не заборавите да узмете боцу воде да бисте били хидрирани током испита. Правилна хидратација је неопходна за правилно функционисање тела и концентрације.

<О ол>
<ЛИ> Воће
<ЛИ> НУТС И НУТС
<ЛИ> СРЕАЛНИ БАР
<ЛИ> Природни сендвичи
<ЛИ> Ватер

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Храна
<Хх> Предности


<тди>
<Тр>
<ТД> Воће
<ТД> Извор витамина, минерала и влакана

<Тр>
<ТД> НУТС и НУТС
<ТД> Богата у добрим мастима, протеинима и влакнима

<Тр>
<тд> житарица
<ТД> Практично и богато влакнима

<Тр>
<ТД> Природни сендвичи
<ТД> Опција здраве и исхране

<Тр>
<ТД> Вода
<ТД> Основно за хидратацију


<п> Запамтите да свака особа има своје поставке и потребе. Важно је одабрати храну која вам се допада и погодне сте за своје тело. Такође, избегавајте тешку и тешку пробаву храну која може изазвати нелагоду током теста.

<п> Са уравнотеженом и здравом исхраном бићете спремни да се суочите са ЕНЕМ-ом са више диспозиције и концентрације. Добар доказ!