Која је била тема Енцеја 2019 Нековне редакције

<Х1> Шта је била тема широке везе?

<п> ЕнКаја (национално испитивање за сертификацију надлежности младих и одраслих) је тест који је нанели Национални институт за образовне студије и истраживање Аницио Теикеиира (ИЕП) са циљем овјеравања младих и одраслих који нису завршили студије Старост. Редакција је један од испита и обично ствара многе сумње и очекивања у учесницима.

<п> У 2019. години, тема редакције Енцеја била је “изазови за образовну формирање глувих у Бразилу”. Овај избор је имао за циљ да промовише размишљање о инклузији и гаранцији права за глуве људе у бразилском образовном контексту.

<Х2> Зашто је изабрана ова тема?

<п> Избор теме ревизије Енцеја заснован је на релевантним социјалним питањима која се расправља у друштву. Укључивање особа са инвалидитетом, попут глувих људи, је важна тема и која захтева пажњу и ефикасне акције како би се осигурале једнаке могућности и приступ квалитетном образовању.

<п> Поред тога, избор ове теме такође настоји да се осниси учеснике испитивања важности укључивања и валоризације разноликости, доприносећи формирању светинијих грађана и посвећено изградњи праведнијих и више равноправног друштва . / П>

<Х3> Како да се позабавите темом Енцеја 2019 Писање?

<П> Бавити се темом писма Енцеја 2019, важно је размотрити сложеност питања и потребе за представљањем подржаних аргумената и одрживих решења. Битно је разумети стварност глувих људи у Бразилу, изазови суочени у образовање и могући начини превазилажења ових потешкоћа.

<п> Могуће је позабавити аспектима као што је важност наставника обуке квалификованог за наставу глуве, потребу да се прилагоди наставним материјалима и педагошким ресурсима, уважавање језика знака и промоцију јавних политика које гарантују инклузију и приступачност .

<п> Поред тога, од суштинског је значаја да представе конкретне и изведиве предлоге за превазилажење идентификованих изазова, узимајући у обзир бразилску стварност и могућности спровођења политика и ефикасних радњи.

<стронг> Закључак

<п> Тема Енцеје 2019 Невсроом, “Изазови за образовање глувих у Бразилу”, увели су да осветли важно и тренутно питање, што захтева пажњу целог друштва. У обраћању овој теми је од суштинског значаја да се овисе о инклузији и уважавању разноликости, тражећи ефикасна решења како би се осигурала једнакост могућности и приступ квалитетном образовању за све.