Која је величина Ел Салвадора

<Х1> Колики је велики салвадор?

<п> Ел Салвадор је најмања земља у Централној Америци, са укупном површином од око 21.041 км².

<Х2> Локација и географија

<п> Ел Салвадор се налази у централној америчкој регији, граничи са Хондурасом на Исток и Гватемалу западно. Купао је Тихи океан на југу.

<п> Географија Ел Салвадора карактерише комбинација планина, обалних равница и вулкана. Земља је позната по свом планинском и вулканском пејзажу, са вулканом Санта Ана која је највиша у земљи, достигла је надморску висину од 2.381 метара.

<Х2> Становништво и култура

<п> Ел Салвадор има процењено становништво од око 6,5 милиона становника. Већина становништва је од Асценданције МЕСТИЗА, са аутохтоним и шпанским утицајима.

Култура Ел Салвадора је богата и разнолика, са аутохтоним, шпанским и афричким утицајима. Музика, плес и гастрономија су важни елементи салвадоранске културе.

<Х2> Економија и туризам

Ел Салвадорова економија се углавном заснива на услугама, индустрији и пољопривреди. Земља је позната по својој производњи кафе, шећера, кукуруза и плодова.

Туризам такође игра важну улогу у економији Ел Салвадора. Земља нуди разне атракције, укључујући плаже, вулкане, археолошка налазишта и колонијалне градове.

<Х3> Закључак

<П> Упркос томе што је најмања земља у Централној Америци, Ел Салвадор има богату културу, прелепе пејзаже и разнолику економију. Ако планирате путовање у регион, будите сигурни да посетите ову шармантну земљу.