Која је величина Енглеске

<Х1> Колика је велика Енглеска?

<п> Енглеска је земља која се налази у Великој Британији у западној Европи. Са богатом историјом и културом, Енглеска сваке године привлачи милионе туриста. Али да ли знате колико је ова држава толико позната?

<П> Да бисте одговорили на ово питање, анализираћемо неке географске и статистичке податке. Енглеска има укупну површину од око 130,279 км². То је чини највећом државом у Великој Британији у погледу подручја.

<Х2> Административне поделе

<п> Енглеска је подељена у девет региона, који су: североисточни, северозапад, Јоркшир и Хумбер, Западни Мидленд, Источни Мидленд, југоисток, југозапад, источно од Енглеске и Лондон. Сваки од ових региона има своје карактеристике и туристичке атракције.

<Х3> Становништво

<п> Енглеска има процењену популацију око 56 милиона становника. Густина насељености је релативно висока, са просеком око 430 становника по км².

<Х2> Радиоциознисти о Енглеској

<п> Енглеска је позната по својим прелепим пејзажима, као што су зелена поља Цотсволдса и белих литица за Довер. Поред тога, земља је позната по својим историјским споменицима, као што је Стонехенге и Палата Буцкингхам.

<п> Главни град Енглеске је Лондон, један од најпосећенијих градова на свету. Лондон је познат по иконама, као што је Биг Бен, Лондон Товер и Палата Вестминстер.

<О ол>
<ЛИ> Стонехенге
<ЛИ> Буцкингхам палата
<ЛИ> Биг Бен
<ЛИ> Лондон Товер

<П> Енглеска је такође позната по својој култури, укључујући Схакеспеаре Литератури, фудбал и музику Беатлес. Поред тога, земља има богату традицију поподневних чаја и традиционалних пабока.

<Х2> Закључак

<П> Енглеска је фасцинантна земља, са богатом историјом и живахном културом. Помоћу око 130,279 км², Енглеска нуди различите пејзаже и туристичке атракције за посетиоце да истражују. Ако планирате путовање у Европу, обавезно укључите Енглеску у своју скрипту!