Која је влада створила Енема

<Х1> Која је влада створила Енема?

<п> Национални испит са средњим школама, познатији као Енем, једна је од главних образовних евалуација Бразила. Створен је са циљем процене перформанси ученика на крају средње школе, а такође као облик уласка у високошколске установе.

<п> Енем је створила савезну власт као начин демократизације приступа високом образовању и промовисању једнаких могућности. Међутим, многи људи сумњају у које је влада била одговорна за стварање испита.

<Х2> Стварање ЕНЕМ-а

<п> Енем је створен 1998. године, током владе председника Фернанда Хенрикуе Царросо. Тада је испит имао свој главни циљ да процени квалитет средње школе у ​​земљи.

Међутим, током година ЕНЕМ је проћи неколико промена и постао је један од главних облика приступа високошколском образовању. Тренутно испит користи неколико универзитета као критеријум селекције и такође као облик уласка програма финансирања ученика, као што су Фиес и Проуни.

<Х3> Важност ЕНЕМ-а

Енем је постао кључни алат за студенте који желе да уђу у високо образовање. Поред процене перформанси ученика, испит такође омогућава да се такмиче за слободна радна места на јавним и приватним универзитетима, као и омогућавајући приступ програмима финансирања ученика.

<п> Поред тога, Енем се такође користи као критеријум селекције за програме размене и стипендије у иностранству. Стога је од суштинског значаја да се студенти правилно припремају за испит, тражећи информације о наставном планову и обављању симулација.

<О ол>
<ЛИ> Припрема за ЕНЕМ
<ЛИ> Схематски садржај
<ли> симулирана

<п> Укратко, ЕНЕМ је створен током владе председника Фернанда Хенрикуе Цардосо 1998. године, од тада је испит постао један од главних облика приступа високошколским образовању у Бразилу, који користи неколико универзитета и програма финансирања и студената финансирања.

<п> Стога је од суштинске важности да се студенти правилно припремају за испит, тражећи информације о наставном програму, обављајући симулације и посвећујући се студијама. Стога ће вероватније да ће извршити добро и остварити своје образовне циљеве.