Која је влада створила проли

<Х1> Која је влада створила Проуни?

<п> Универзитет за сав програм (проуни) створен је током владе бившег председника Луиза Инацио Лула да 2004. године. Циљ програма је да понуди пуне и делимичне стипендије у приватним високошколским установама ученицима ниских прихода.

<п> Проуни је иницијатива Министарства просвете (МИК) и има за циљ да олакша приступ високом образовању за студенте који нису у могућности да приуште трошкове приватног факултета.

<П> Да би учествовао у програму, студенти морају да изврше национални средњошколски испит (ЕНЕМ) и испуњавају неке критеријуме за доходак утврдио је ОИК. Поред тога, потребно је похађати средњу школу у јавној школи или је била пуна стипендија у приватној школи.

<п> Проуни нуди пуне стипендије, које покривају 100% месечних накнада и делимичних стипендија, које покривају 50% месечних накнада. Стипендије су намењене додипломским и секвенцијалним курсевима обуке.

<п> Од свог оснивања, Проуни је имао користи хиљаде студената широм земље, доприносећи демократизацији приступа високом образовању и смањењу социјалних неједнакости.