Која је вредност бета испита

<Х1> Која је вредност бета испита?

<п> Бета испит је крвни тест који мери количину бета-хцг хормона присутног у телу. Овај хормон се производи током трудноће и користи се за потврду трудноће.

<Х2> Како ради бета испит?

<п> Бета испит се изводи кроз збирку крви, обично се врши на пацијентовој руци. Затим се крв шаље на лабораторијску анализу, где се мери ниво хормона бета ХЦГ-а.

<Х3> Која је вредност која се сматра нормалном за бета испит?

<п> Вредност која се сматра нормалном за бета верзију варира у зависности од времена гестације. У раним данима након оплодње, ниво бета-хЦГ је низак, али се повећава прогресивно током недеља.

<П> Генерално, референтне вредности за бета испит су:

<О ол>
<ЛИ> До 1 недеље гестације: 5 до 50 миу / мл
<ЛИ> 1 до 2 недеље Гестација: 50 до 500 миу / мл
<ЛИ> 2 до 3 недеље Гестација: 100 до 5.000 МИУ / мЛ
<ЛИ> 3 до 4 недеље Гестација: 500 до 10.000 МИУ / МЛ
<ЛИ> 4 до 5 недеља Гестација: 1.000 до 50.000 МИУ / мЛ
<ЛИ> 5 до 6 недеља Гестација: 10.000 до 100.000 МИУ / мЛ
<ЛИ> 6 до 8 недеља гестације: 15.000 до 200.000 МИУ / мЛ

<п> Важно је напоменути да су ове вредности само референца и могу се разликовати у зависности од лабораторија и метода која се користи за извод испита.

<Х2> Када да преузмете бета испит?

<п> Бета испит се може обавити од 8. дана након овулације, односно око 6 дана пре менструалног одлагања. Међутим, да бисте добили тачније резултате, препоручује се сачекати најмање 1 дан менструалног одлагања пре поласка.

<п> Поред тога, Бета испит се такође може поновити након неколико дана да провери да ли је ниво бета хЦГ правилно све већи, што указује на здраву трудноћу.

<Х2> Закључак

<п> Бета испит је важан тест за потврђивање трудноће и развој ембриона за праћење. Референтне вредности могу се разликовати у зависности од времена гестације и препоручује се извршавање испита након менструалног одлагања за тачније резултате.

<п> Увек је важно да се консултујете са лекаром да исправно протумачи резултате испитивања и примите правилно праћење током трудноће.