Која је вредност ваучера за храну

<Х1> Која је вредност ваучера за храну?

<п> Ваучер за храну је накнада коју нуде многим компанијама својим запосленима како би им помогле у куповини хране. Вредност ваучера за храну може се разликовати у зависности од политике сваке компаније, а такође и постојеће законодавство.

<Х2> Законодавство о вредности маркице за храну

<п> у Бразилу, не постоји посебно законодавство које одређује минималну или максималну вредност ваучера за храну. Међутим, закон бр. 6,321 / 76 утврђује да вредност ваучера за храну не може бити мања од износа оброка коју је послодавац обезбедио.

<Х3> Просечна вредност долине хране

<п> Просечна вредност ваучера за храну варира у зависности од региона и сектора компаније. Опћенито, вредност је око 400 до 600 УСД месечно. Међутим, важно је нагласити да су ове вредности само просечне и могу се увелико варирати.

<п> Поред тога, неке компаније нуде додатне користи, попут ваучера за оброк, који се користи за плаћање оброка у ресторанима, а додатна долина хране која је одобрена на комеморативне датуме, као што је Божић и Ускрс.

<Х2> Како се користи ваучер за храну

<п> Ваучер за храну је магнетна или електронска картица која се може користити у акредитованим установама као што су супермаркети, пекаре, месари и продавнице прехрамбених производа. Да бисте је користили, само пренесите картицу на платну машину и унесите лозинку.

<п> Важно је напоменути да се ваучер за храну не може користити за куповину алкохолних пића, цигарета, чишћења производа и личне хигијене.

<Х2> Предности ваучера за храну

<п> Ваучер за храну доноси неколико предности и за запослене и компаније. За запослене накнада помаже у допуни дохотка и осигурати одговарајућу исхрану. За компаније, ваучер за храну је начин вредновања и мотивисања запослених, као и користи које не генерише трошкове рада.

<п> Поред тога, ваучер за храну такође доприноси локалној економији јер подстиче трговину храном.

<Х2> Закључак

<п> Вредност ваучера за храну може се разликовати у зависности од политике сваке компаније и тренутног законодавства. У Бразилу не постоји посебно законодавство које одређује минималну или максималну вредност ваучера за храну, али је важно да вредност није нижа од оброка коју је дао послодавац. Ваучер за храну је важна корист и за запослене и компаније, јер помаже допуњу дохотка и осигурати одговарајућу храну.