Која је вредност новчане казне без квалификација

<Х1> Која је вредност новчане казне без квалификација?

<П> Вожња без квалификације је озбиљна саобраћајна повреда, подложна казнама предвиђеним у бразилском кодексу саобраћаја (ЦТБ). Поред угрожавања безбедности у саобраћају, ова пракса може резултирати новчаним казнама и другим правним последицама.

<Х2> Прекршај у вожњи без квалификације

<п> Према ЦТБ-у, вожња без одговарајуће квалификације сматра се саобраћајним прекршајем. Ова прекршаја је предвиђена у члану 162 ЦТБ-а и класификована је као веома озбиљна.

<п> Члан 162 ЦТБ успостављају да је возило без ЦНХ-а или дозвола за вожњу врло озбиљна прекршаја, са казном новчане и административне мере задржавања возила до презентације покретача.

<Х3> Фина вредност

<п> Износ новчане казне за вожњу без квалификације утврђује транзитна агенција сваке државе. Међутим, према ЦТБ-у, врло озбиљна прекршаја има основну вредност Р $ 293,47.

<п> Поред тога, прекрштање вожње без квалификације ствара примену 7 бодова у лиценци за национално возаче (ЦНХ) преступника.

<стронг> Додатне последице

<п> Поред новчане казне и бодова у ЦНХ, вожња без квалификације може имати и друге правне последице. Возило се може одузети и уклонити у двориште Агенције за саобраћај, захтевајући исплату накнада за његово ослобађање.

<п> Поред тога, возач се може суспендовати на период до 2 године, као и приморан да преузме курс рециклаже да добије ЦНХ.

<п> Важно је напоменути да је вожња без квалификације опасна и илегална пракса. Квалификација је документ који доказује могућност возача да вози возила сигурно и одговорно.

<п> Стога је од суштинске важности да сви возачи добијају одговарајућу квалификацију пре преузимања возила. Поред избегавања новчаних казни и казни, квалификација доприноси безбедности у саобраћају и смањењу несрећа.