Која је вредност новчане казне за убрзање

<Х1> Која је вредност убрзавања у реду?

<п> Када је у питању пребрзе новчане казне, важно је схватити да вредност може да варира у зависности од неколико фактора, попут брзине на којој је возило возило и транзитно законодавство земље или у дотичној држави. П>

<П> У Бразилу, на пример, вредност пребрзе финице одређује се бразилским кодом саобраћаја (ЦТБ). Према ЦТБ-у, фина вредност варира у складу са прекораченом брзином. Пребрза прекршаја класификована су у три категорије: светло, средње и озбиљно.

<Х2> Вредности пребрзе новчане казне у Бразилу:

<О ол>
<ЛИ> Светлосна прекршаја: Брзина до 20% изнад дозвољеног ограничења. Фина вредност: Р $ 88,38.
<ЛИ> Просечна повреда: брзина између 20% и 50% изнад дозвољеног ограничења. Фина вредност: Р $ 130.16.
<ЛИ> Тешка повреда: Брзина изнад 50% дозвољеног ограничења. Фина вредност: Р $ 195,23.

<п> Важно је напоменути да, поред количине унице, возач такође накупља бодове у возачкој дозволи. Број бодова варира у зависности од озбиљности прекршаја.

<п> Од суштинског је значаја да поштујете утврђене ограничења брзине како би се осигурала сигурност у саобраћају. Поред тога, увек је добро бити свјестан сигнализационих знакова и услова на путу да бисте избегли новчане казне и несреће.

<П> За више информација о пребрзе казни, обратите се званичној веб страници одељења за националну саобраћају (Денатран) или контактирајте Агенцију одговорну за саобраћај у вашем региону.